Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Завдання влади – зберігати стабільність та спокій на місцях

3 листопада 2008 - 11:56

Такий пріоритет у роботі виконавчої влади та органів місцевого самоврядування окреслив голова облдержадміністрації Олександр Старух на виїзному семінарі-навчанні для сільських та селищних голів Мелітопольського, Приазовського та Якимівського районів.

Характеризуючи поточну соціально-економічну ситуацію в регіоні та країні в цілому, посадовець наголосив на тому, що пакет необхідних антикризових заходів вже направлений Президентом України на розгляд Верховної Ради. Впровадження їх на законодавчому рівні, на думку керівника області, дасть змогу мінімізувати наслідки економічної кризи для українських громадян.

- Неможливо боротися з кризою чи інфляцією в межах окремого регіону чи території, – підкреслив Олександр Старух. – Тож наше з вами спільне завдання – слідкувати за виконанням законів України, Указів Президента та розпоряджень Кабміну, у тому числі й спрямованих на подолання кризових явищ в економіці України.

- А головне, – звернувся очільник області до представників місцевого самоврядування, – це зберігати стабільність та спокій на місцях, вирішуючи поточні проблеми життя територій.

Учасники семінару розглянули низку питань, відібраних за їх власними пропозиціями: земельні відносини, впровадження енергозберігаючих технологій, бюджетний процес, розвиток гуманітарної сфери.

Особливу увагу приділили питанню запровадження стратегічного планування розвитку територій області.

- Має бути розроблений чіткий план розвитку ваших територій, виходячи з тих ресурсів, що має громада, та її потреб, на 10-20 років наперед, – звернувся до присутніх Олександр Старух. – І виконуватися цей план повинен у встановлені терміни, незалежно від того, хто саме керує країною, регіоном чи територією. Тільки за умови поступального, безперервного розвитку можна вирішити проблеми територій, переконаний голова обласної виконавчої влади.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області