Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для запорізьких безробітних у службі зайнятості налічується близько 30 тисяч вакансій

5 липня 2019 - 15:33

У базі даних  Запорізької служби зайнятості за шість місяців цього року налічувалося 28350 вакансій. Серед них були різні: з середніми або великими заробітними платами, вакансії для фахівців, для робітників. Зустрічалися також вакансії доволі рідкісних професій.

Серед своєрідних лідерів у цьому році - карамельник, гальванік, мельник, складальник верху взуття та лікар-психіатр.

Загалом на сьогодні в базі Запорізької служби зайнятості 2403 актуальних вакансій, у тому числі 1221 - в м. Запоріжжі. Таким чином, на одне вільне робоче місце претендувало шість безробітних осіб (у м. Запоріжжі – троє безробітних).

Серед наявних вакансій у службі зайнятості є пропозиції роботи з досить високою заробітною платою. В більшості це робітничі професії: слюсарі, електрогазозварники, електромонтери, оператори обдирних верстатів, монтажники тощо.

При цьому росте попит роботодавців на кваліфікованих робітників. Працедавці, в свою чергу, готові запропонувати працівникам конкурентну заробітну плату. Роботодавці також шукають і кваліфікованих фахівців: бухгалтерів та вихователів з відповідним досвідом роботи.

За станом на 5 липня 2019 року чисельність безробітних громадян по області становить 14,2 тис. осіб, з них 10,5 тис. осіб отримують допомогу по безробіттю. За направленням служби зайнятості щоденно працевлаштовуються 98 безробітних, які перебували на обліку.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також