Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Донцов-Фест» на Мелітопольщині плекав новий дух у послідовників

8 липня 2019 - 13:35

Вихідними у Мелітополі та селі Орлове відбувся масштабний всеукраїнський фестиваль «Донцов-Фест»  за підтримки Міністерства молоді та спорту України та Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації.

Під час фестивалю діяли понад десять локацій та багато різних напрямків. Учасникам пропонували виставки світлин воїнів-учасників бойових дій на сході України,  цікаві експонати сучасної військової техніки та стрілецького озброєння, плакати  військових діячів армії УНР.

У Мелітопольському міському краєзнавчому музеї  відбувся диспут про історичну постать нашого земляка Дмитра Донцова, його роль в українській революції та значенні для сучасної незалежної держави. Дискусії та історичні лекції проводилися і просто неба, на  «Гутірковій галявині», за участю настоятеля храму Різдва Івана Хрестителя УГКЦ о. Тараса Зубка, директора недержавного аналітичного центру «Українські студії стратегічних досліджень» Юрія Олійника,  керівника науково-ідеологічного центру ім. Д.Донцова, кандидата філологічних наук, доцента Олега Багана та інших науковців.

Під час фестивалю діяли військово-польові вишколи для молоді, майстер-класи народних майстрів, відбулася екскурсія до Національного історико-археологічного заповідника «Кам’яна могила».

У суботу учасники та гості фестивалю взяли участь в  обрядовому святкуванні на честь Івана Хрестителя. Під час  кінопоказів можна було подивитися, зокрема, стрічки «Міф» про Героя України Василя Сліпака та «Кіборги» режисера Ахтема Сеїтаблаєва.

На великій сцені біля села Орлове у концертній програмі взяли участь відомі гурти та виконавці: «Тінь Сонця», «КОРАЛЛІ», «Варойн», «PoliКарп», «Banderstadt», «OLEUM», «Друже Музико», Максим Притуленко. Зі старовинними та сучасними піснями виступили кобзарі та лірники Тарас Компаніченко, Тарас та Святослав Силенки, Андрій Ляшук, Ярема Шевчук. Сучасна українська література була представлена книжковою виставкою та поетичними читаннями, виступами авторів, серед яких були громадська діячка, керівниця мистецької платформи «Творчий простір» Мальва Кржанівська, Євген Лір та Олег Гончаренко, Сашко Обрій, Дмитро Луняка та інші.

 Як повідомили організатори фестивалю, вони хотіли віддати шану вихідцю з Мелітополя, ідеологу українського націоналізму Дмитру Донцову і планують проводити цей фестиваль регулярно.

Нагадаємо, Дмитро Донцов – український літературний критик, публіцист, філософ, політичний діяч, один з перших керівників Союзу Визволення України (СВУ), заснованого 4 серпня 1914 року, головний ідеолог українського інтегрального націоналізму.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий