Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Збірна команда України – переможець чемпіонату світу з богатирського багатоборства

8 липня 2019 - 16:05

Мелітополь приймав чемпіонат світу з богатирського багатоборства у ваговій категорії до 105 кг. Організаторами змагань виступили Міністерство молоді та спорту України та федерація силового екстриму в Україні.

У змаганнях взяли участь спортсмени з п’яти країн світу: збірні Чехії, Канади, Чилі, Литви та України. Дебютанти чемпіонату – представники Південної Америки – збірна Чилі.

Привітала спортсменів та вболівальників начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Власова, яка подякувала головному ініціатору проведення цих змагань – завідувачу кафедри фізичного виховання і спорту Таврійського державного агротехнологічного університету, майстру спорту України по паурліфтингу, чемпіону Європи з богатирського багатоборства і спортсмену, який виступає у складі збірної команди України Валерію Газаєву.

- Ми пишаємося, що змагання такого високого рівня відбуваються на нашій славній запорізькій землі, яка по праву може вважатися центром фізичної культури та спорту в Україні. Проводити змагання такого рівня є почесною та відповідальною справою, довірити яку можна справжнім професіоналам. Хлопці, нехай ваша працьовитість і завзятість завжди приносять бажаний результат і виводять вас на найвищий рівень. У спорті завжди перемагає сильніший, тож нехай так буде і сьогодні, - зазначила вона.

За підсумками п`яти вправ збірна України набрала 20 балів і посіла перше місце. На другому –  команда  збірної Чехії з результатом 18 балів,  третє місце здобула команда Канади з результатом 14.5 бала. На четверту сходинку зійшла команда Литви, набравши 13.5 бала,  п`яте місце - у команди з Чилі з найменшою кількістю балів.

Довідково.

Богатирське багатоборство – це неолімпійський вид спорту. Він визнаний в Україні на офіційному рівні відповідним рішенням Міністерства  у справах сім’ї, молоді та спорту. Суперечки найсильніших людей планети поки ще не потрапили до переліку спортивних дисциплін, представлених на олімпійських чи всесвітніх іграх. Федерація найсильніших атлетів України і перетягування канату відповідає за розвиток і популяризацію цієї дисципліни на наших теренах.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби