Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Досвід запорізької громади презентовано на Національній раді з питань раннього втручання

9 липня 2019 - 15:40

Перше засідання Національної ради з питань раннього втручання було присвячене закриттю проєкту Twinning «Підтримка органів влади України у розробці законодавчих та адміністративних засад для запровадження системи раннього втручання та реабілітації дітей, які мають  ризик отримати інвалідність».

У засіданні взяли участь заступник Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Олександра Чуркіна, Посол Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі, Високоповажний Надзвичайний і Повноважний посол Франції в Україні Ізабелль Дюмон, лідер проєкту Тwinning з французької сторони Андрій Третяк, Уповноважений Президента Валерій Сушкевич, голова правління Європейської асоціації раннього втручання «Eurlyaid» Марія Серрано, керівник програми захисту дітей дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Наїра Аветисян. Від Запорізької області взяла участь начальник управління соціальних послуг та соціального забезпечення Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Вікторія Герасименко.

Учасники підбили підсумки реалізації проєкту Тwinning та виокремили його вплив на розвиток системи надання послуги раннього втручання в Україні.  Про досвід упровадження послуги раннього втручання на місцевому рівні розповіли учасники з Одеси. Організацію раннього втручання як невід’ємної частини успішної та спроможної громади було розглянуто на прикладі Преображенської сільської об’єднаної територіальної громади Запорізької області. Представники областей дискутували щодо координації надання послуги раннього втручання та виявлення порушення у розвитку дитини.

Олександра Чуркіна акцентувала увагу на тому, що доступ до послуги раннього втручання має вийти за межі пілотних регіонів та поширитися на всю країну, а раннє втручання має стати невід’ємною складовою  державної політики щодо захисту прав дітей.

За рішенням Уряду України пілотний проєкт «Створення системи надання послуги раннього втручання для забезпечення розвитку дитини, збереження її здоров’я та життя» буде реалізовуватись у Запорізькій області  у 2019-2021 роках.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області