Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Послугами з психологічної, лікувальної та соціальної адаптації охоплено близько 400 запорізьких АТОвців

11 липня 2019 - 11:45

Спеціалісти управлінь соціального захисту населення районних державних адміністрацій, міських рад міст обласного значення обговорили актуальні питання виконання бюджетних програм соціального захисту населення за І півріччя 2019 року.

Заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ірина Разуваєва поінформувала  про стан реалізації в поточному році в області програм соціального спрямування.

У процесі виконання бюджетної програми «Заходи з психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації, забезпечення санаторно-курортним лікуванням постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях» у 2019 році в Запорізькій області за напрямом забезпечення санаторно-курортним лікуванням виділено бюджетні асигнування в обсязі 1 507,113 тис. грн, що дозволить оздоровити 174 особи.

За напрямом психологічної реабілітації передбачено 814,5 тис. грн, що дозволить охопити послугами 74 особи.

Для здійснення заходів із соціальної та професійної адаптації виділено 1 млн 61 тис. грн., за рахунок яких планується надати  послуги 147 учасникам антитерористичної операції.

У рамках реалізації бюджетних програм із соціальної, трудової та професійної реабілітації осіб з інвалідністю для забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації Запорізькій області виділено бюджетні асигнування в обсязі 33,6 млн грн.

Ірина Разуваєва акцентувала увагу учасників наради на конкретних змінах, внесених до порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших категорій населення і виплаті грошової компенсації вартості за самостійно придбані технічні засоби реабілітації.

За напрямом «Санаторно-курортне оздоровлення осіб з інвалідністю» області виділено бюджетні асигнування в обсязі 5,4 млн грн. З них 3,5 млн грн - на оздоровлення осіб з інвалідністю загального захворювання (з дитинства) та супроводжуючих. Загалом 482 особи.

На оздоровлення осіб з інвалідністю з наслідками травм і захворювання хребта та спинного мозку бюджетні асигнування становлять 1,9 млн грн, що розраховано на відповідні послуги 86 особам.

За підсумками наради прийнято рішення про посилення роботи з реалізації бюджетної програми «Заходи з психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації, забезпечення санаторно-курортним лікуванням постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях», бюджетної програми «Заходи із соціальної, трудової та професійної реабілітації осіб з інвалідністю», а також забезпечення постійного контролю за цільовим використанням спрямованих на це коштів.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області