Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області відтворюють лісові угіддя

11 липня 2019 - 13:50

foto

У Запорізькій області висаджують нові лісові масиви.

Як повідомив начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Володимир Селюк, навесні в області посаджено 374 га зелених насаджень із запланованих 400 га.
- План трохи не виконано - погода не дала. Здійснювалися посадки на території лісництв та лісгоспів. На осінь запланована посадка 100 гектарів за державний кошт. До висадки дерев залучали і дітей. Кожне підприємство попередньо уклало меморандум з установами освіти, - зазначив Володимир Селюк.
У 2019 року в рамках програми розвитку лісового фонду Запорізької області на період до 2022 року з екологічного фонду обласного бюджету лісогосподарським підприємствам виділено 3 млн грн.
За інформацією Запорізького обласного управління лісового та мисливського господарства, в цьому році заплановано створення нових масивів зелених насаджень у таких районах: Бердянському - 66 га, Приморському - 29 га, Токмацькому - 23, Кам'янсько-Дніпровському - 122 га, Більмацькому - 22 га, Гуляйпільському - 15 га, Михайлівському - 18 га, Оріхівському - 20 га, Пологівському - 45 га.

Особлива увага в Запорізькій області приділяється також профілактичним та попереджувальним заходам з охорони лісів від пожеж.

Для зниження ризику виникнення лісових пожеж лісовою охороною здійснюється цілий ряд профілактичних та попереджувальних заходів, а саме - проведення рейдів по виявленню порушників правил пожежної безпеки в лісах.  Однак найефективнішим методом боротьби зі стихією є створення мінералізованих смуг та проведення догляду за ними протягом усього пожежонебезпечного періоду.

 Так, з початку цього року державними лісогосподарськими підприємствами області вже створено 1091 кілометр нових мінералізованих смуг та проведено догляд за ними на ділянках протяжністю 3804 кілометри.

 Запорізьке обласне управління лісового та мисливського господарства закликає громадян не бути байдужими та дотримуватися правил пожежної безпеки в лісах.



Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей