Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На дорогах області − у розпалі поточний та середній ремонт

15 липня 2019 - 11:50

У 2019 році ДП «Місцеві дороги Запорізької області» оголошено 22 процедури закупівлі послуг з поточного середнього ремонту на суму 359 602,8 тис. грн. Планується відремонтувати поточним середнім ремонтом близько 50 км доріг загального користування місцевого значення. Тендерні процедури тривають.

За інформацією Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації, наразі укладено чотири договори на суму 124 920,4 тис. грн. За ці кошти у Приморському районі виконуються роботи з поточного середнього ремонту дороги О081664 Болгарка – Новоолексіївка – Орлівка – Ботієве протяжністю 1,7 км у районі села В’ячеславка.

У Запорізькому районі виконано всі основні обсяги робіт з поточного середнього ремонту ділянки дороги О080789 Запоріжжя – Біленьке протяжністю 10,4 км у продовження робіт 2018 року. Залишилось виконати в рамках договору ремонт водовідвідної труби перед селом Канівське.

Також у продовження робіт 2018 року у Великобілозерському районі виконується поточний середній ремонт на дорозі О080307 Велика Білозерка – Верхній Рогачик протяжністю 0,5 км за договором на суму 2 190,4 тис. грн. Наразі влаштовано 2000 м2 вирівнюючого шару асфальтобетонного покриття.

Розпочато поточний середній ремонт у Приазовському районі на дорозі С081504 Строганівка - хлібоприймальний пункт на ділянці протяжністю 3,7 км на на суму 30 789,0 тис. грн. Виконано підготовчі роботи, планування узбіч та розпочато холодне фрезерування дорожнього покритття.

Крім цього, здійснено  ремонт дорожнього покриття автомобільних доріг загального  користування місцевого значення за рахунок коштів на експлуатаційне утримання на загальній площі 180173 м².

З них:

  • 174443 м2 − за рахунок коштів субвенції;
  • 7530 м2 − за рахунок коштів на умовах співфінансування (аварійний ремонт у Якимівському районі). 

Виконано аварійні роботи з ремонту дорожнього покриття гарячою асфальтобетонною сумішшю суцільними ділянками загальною площею 84328  м².

На дорогах області з початку року ліквідовано ямковості пневмоструменевим методом на загальній  площі  61497 м²,  ямковий ремонт асфальтобетонною сумішшю виконано на загальній площі   34348 м².

За минулий тиждень відремонтовано дорожнє покриття місцевої мережі на площі 8938 м². 

Продовжуються роботи з планування узбіч для забезпечення водовідводу з покриття дороги,  покосу трав на узбіччях доріг механізованим та ручним способом.

Для покращення стану безпеки дорожнього руху проводяться роботи з установлення та заміни дорожніх знаків, у першу чергу на аварійно небезпечних ділянках доріг та на підходах до залізничних переїздів.

Об’єкти виконання робіт з ремонту та утримання місцевої мережі доріг Запорізької області у 2019 році визначено за пропозиціями райдержадміністрацій. При цьому особлива увага приділена ремонту ділянок доріг із найбільшою інтенсивністю руху транспорту з урахуванням напрямків руху шкільних автобусів, місць розташування закладів освіти та охорони здоров’я, а також  ділянок доріг, по яких місцевими громадами прийнято рішення про співфінансування.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя

Нагороди нацгвардійцям вручив Іван Федоров