Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Захворювання на кір в області спадає

15 липня 2019 - 15:42

За оперативними даними Центру громадського здоров’я МОЗ України, протягом 28 тижня 2019 року на кір захворіли 345 людей – 180 дорослих і 165 дітей.

Як повідомили у Запорізькому обласному лабораторному центрі МОЗ України, в області зареєстровано лише сім випадків кору. Вони сталися у  містах Запоріжжя та Мелітополь, Василівському та Мелітопольському районах.

Утім, з початку року та за станом на 10.07.2019 року в області зареєстровано 840 випадків захворювання на кір. Серед них 621 дорослий та 216 дітей. Найбільше захворілих у м. Запоріжжя – 372, м. Мелітополь – 143, Мелітопольському районі – 74, м. Енергодар – 56, м. Бердянськ – 43 та у Запорізькому районі – 40.

Загалом з початку року на кір захворіли 56 105 українців.

Фахівці відзначають і позитивні зрушення: за останні три тижні спалахів кору в області не зареєстровано. Приміром, у червні поточного року згідно з офіційними статистичними даними в області зареєстровано 66 випадків кору, в травні – 115, квітні – 164. Наразі показник у рази менший.

Нагадаємо, що у квітні цього року МОЗ наказом затвердило зміни до календаря щеплень в Україні. Це рішення передбачає, що всі громадяни (діти та дорослі будь-якого віку) можуть безоплатно вакцинуватися від кору, паротиту та краснухи вакциною КПК. У першу чергу потрібно вакцинувати немовлят віком від шести місяців, для яких кір особливо небезпечний, а також дорослих з груп ризику –  військових, учасників ООС, студентів, освітян і медиків. Крім цього, щеплення мають зробити дітям, чиї батьки брали фальшиву довідку про вакцинацію.

Міністерство охорони здоров’я закликає всіх дотримуватися Календаря щеплень і якомога швидше надолужити, якщо пропустили планову вакцинацію.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області