Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Рятувальники перевіряють стан пожежної та техногенної безпеки на виборчих дільницях

16 липня 2019 - 10:45

За тиждень, 21 липня, в країні відбудуться позачергові вибори народних депутатів України. Для того, щоб забезпечити належний рівень безпеки виборців, інспектори Державної служби з надзвичайних ситуацій проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо дотримання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки у місцях розташування виборчих дільниць.

Відповідальність за забезпечення заходів пожежної та техногенної безпеки, утримання засобів протипожежної автоматики, засобів гасіння пожеж та протипожежного інвентарю покладається на керівників установ, організацій, де розміщується виборча дільниця, а також  голів виборчих дільниць.

Саме відповідальні особи зобов’язані розробити та узгодити з місцевими органами ДСНС план евакуації людей у випадку пожежі і провести навчання персоналу.

Рятувальники нагадують, що на виборчій дільниці забороняється застосовувати не сертифіковані електронагрівальні прилади, самовільно влаштовувати додаткові електромережі, палити поза спеціально відведеними для цього місцями, зачиняти наглухо двері та шляхи евакуації під час проведення виборів.

При виявленні загоряння потрібно негайно повідомити пожежно-рятувальній службі за телефоном 101. По можливості необхідно вжити заходів з евакуації людей, гасіння пожежі та повідомити про пожежу відповідальній компетентній особі.

Якщо ви виявили на ділянці підозрілий предмет - не торкайтеся і не пересувайте його; не заливайте, не засипайте чи накривайте його; не спрямовуйте на нього світловий, звуковий чи механічний вплив; не користуйтеся засобами радіозв’язку, мобільними геофонами тощо.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також