Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі об’єднані громади передають власний досвід новоутвореним територіям

16 липня 2019 - 16:10

За участю керівниці апарату облдержадміністрації Зінаїди Бойко відбулася нарада на тему «Перші кроки новостворених об’єднаних територіальних громад». У заході взяли участь керівники структурних підрозділів та голови об’єднаних територіальних громад.

Наразі в регіоні утворено 55 об’єднаних територіальних громад, які взяли на себе відповідальність за розвиток своїх територій. На сьогодні в області триває активний процес об’єднання громад та приєднання сільських та селищних рад до вже існуючих об’єднаних територіальних громад та міст обласного значення.

Як зазначила Зінаїда Бойко, 30 червня відбулися перші вибори депутатів та голів у 66 об’єднаних територіальних громадах України, у тому числі – в чотирьох ОТГ Запорізької області. В громадах області обрано 98 депутатів місцевих рад, з них 24 – до Пологівської міської ради Пологівського району, 26 – до Більмацької селищної ради Більмацького району, 26 – до Розівської селищної ради Розівського району та 22 – до Новоолександрівської сільської ради Запорізького району.

- Вітаю новообраних голів  об’єднаних територіальних громад. Ви маєте пам’ятати про відповідальність перед жителями за стабільність, активний розвиток та становлення спроможності громад. Сподіваюся, що ці об’єднані територіальні громади з початку наступного року перейдуть на прямі міжбюджетні відносини. Обласна державна адміністрація завжди відкрита для спілкування та готова надавати методичну допомогу новоствореним об’єднаним територіальним громадами. Тож сподіваюсь на довгу та плідну співпрацю. Ми з вами розглянемо актуальні питання, пов’язані з першими кроками новостворених об’єднаних громад, які мають бути зроблені найближчим часом, та питання, що стосуються економіки, фінансів, освіти, охорони здоров’я та соціального захисту населення. Об’єднані територіальні громади, що існують уже не перший рік, також готові ділитися з вами своїм досвідом та відповісти на запитання, які можуть виникнути під час становлення ваших громад, - підкреслила Зінаїда Бойко.

Учасники наради  також обговорили питання координації взаємовідносин між громадами та обласною владою, проблемні питання  земельних відносин, кооперації бізнесу та громад тощо.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області