Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Президент доручив до 15 жовтня завершити ремонтні роботи на автомобільному переході через греблю Дніпровської ГЕС

18 липня 2019 - 18:28

Сьогодні із робочим візитом у Запорізькій області перебував Президент України Володимир Зеленський. Глава держави відвідав Дніпровську ГЕС ПрАТ «Укргідроенерго» та ознайомився з перебігом ремонтних робіт на автомобільному переході через греблю.

Генеральний директор ПрАТ «Укргідроенерго» Ігор Сирота наголосив, що для повноцінного ремонту деформаційних швів мосту треба перекрити дорожній рух. За його словами, для цього потрібен дозвіл міської ради.

Президент поставив завдання, щоб до 15 жовтня було завершено реконструкцію мосту та відновлено дорожнє покриття.

За інформацією Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації, Дніпровська ГЕС – перша та найпотужніша з шести гідроелектростанцій, побудованих на р. Дніпро. Станція налічує 18 гідроагрегатів. На ГЕС з 1996 року проводиться робота по реконструкції обладнання. Не меншої уваги потребує  автодорожній переїзд, що знаходиться у частково аварійному стані через гідротехнічні споруди.

У 2016 році було розроблено проєкт реконструкції в складі проєкту «ГЕС Укргідроенерго. Реконструкція. ІІ черга. Коригування. Автодорожній переїзд філії «Дніпровська ГЕС» ПрАТ «Укргідроенерго», який був затверджений постановою Кабінету Міністрів України.

Наразі проєкт в стадії реалізації. Першою чергою будівництва передбачається виконання робіт з реконструкції автодорожнього переїзду, які не потребують повного перекриття дорожнього руху. Виконується заміна деформаційних швів. Під час виконання робіт дорожній рух частково перекривається, що збільшує навантаження на окремі смуги проїжджої частини.

Також,  ПрАТ «Укргідроенерго» замовило технічне обстеження прогонових будівель та плит проїжджої частини. Результати будуть в серпні 2019 року. На сьогодні ПрАТ «Укргідроенерго» повністю готово до проведення повної реконструкції мостового переходу. Необхідно вирішити питання перекриття руху.

Замовником робіт з ремонту автомобільного переходу є ПрАТ «Укргідроенерго», виконавці – ПАТ «Дніпро-Спецгідроенергомонтаж» та ТОВ «Інтехбуд».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області