Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Президент України Володимир Зеленський вимагає відновити добудову мосту через р. Дніпро в Запоріжжі

18 липня 2019 - 18:59

Під час робочої поїздки у Запорізьку область Президент України Володимир Зеленський відвідав будівельний майданчик мостових переходів через р. Дніпро.  Президента України супроводжували перший заступник голови облдержадміністрації Елла Слепян, заступник голови облдержадміністрації Віктор Скобліков, міський голова Володимир Буряк, керівництво обласної Служби автомобільних доріг.

Будівництво автотранспортної магістралі через річку Дніпро в м. Запоріжжі розпочато в 2004 році. В той час замовником робіт виступало КП «Управління капітального будівництва» Запорізького міськвиконкому, генеральною підрядною організацією – ПАТ «Мостобуд». У 2011 році об’єкт передали у підпорядкування «Укравтодору». Фінансування будівельних робіт припинилося у 2014.

Наразі будівництво мостових переходів через р. Дніпро у Запоріжжі гальмується через недостатність фінансування та відсутність відкоригованого проєкту.

За даними Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації, на сьогодні в ході коригування проєкту проєктною організацією ТДВ «Інститут «Дніпродіпротранс» завершено роботи з обстеження всіх побудованих конструкцій та споруд, які входять до складу автотранспортної магістралі. Триває робота з коригування всіх розділів проєкту, що не відповідають діючим нормативним документам. Також виконується робота з підтвердження та оновлення технічних умов інженерних служб.

Як пояснив голова Служби автодоріг у Запорізькій області Андрій Івко, на даний момент об’єкт виконаний на 35%. Новий проєкт обіцяють закінчити в середині листопада. На це знадобиться додатково 30 млн грн, тому необхідно проводити роботу щодо можливостей залучення додаткових коштів.

Після завершення коригування проєкту Службою автомобільних доріг у Запорізькій області буде оголошено тендер з визначення підрядної організації для продовження будівельно-монтажних робіт.

Президент дав завдання відновити добудову мосту якомога швидше – вже на початку 2020 року.

- Будівництво мостів через річку Дніпро триває останні 15 років, хоча попередньо їх мали збудувати за п’ять років. Необхідно вивчити інші аналоги будівництва мостів, проаналізувати та порівняти з іншими країнами. Чому так значно зросла сума та терміни будівництва? Наведіть світові приклади такого будівництва. Дамба не може стояти п’ять років. Через п’ять-шість років міст нам не знадобиться. Якщо у листопаді, визначаємо кінцевий термін як 15 листопада, проєкт буде скоригований, тоді буде зрозуміло, скільки грошей необхідно для завершення будівництва мостів через р. Дніпро, - відзначив Володимир Зеленський.

Президент доручив заступнику керівника Офісу Президента Олексію Гончаруку координувати питання фінансування будівництва мосту.

Згідно з проєктом, автотранспортна магістраль через о. Хортиця з’єднує правобережну та лівобережну частини м. Запоріжжя та включає: шість транспортних розв’язок, 24 штучні споруди – це два позакласні мости з окремими спорудами під кожен напрямок руху, 14 естакад, вісім шляхопроводів.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей