Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Жінки та влада спільно протидіють гендерному насильству

22 липня 2019 - 09:09

За ініціативи коаліції громадських організацій «Запоріжжя 1325» відбулося засідання «круглого столу», присвячене реалізації обласного плану з протидії гендерному насильству та забезпечення гендерної рівності. До дискусії долучилися представники ОБСЄ, громадськості, структурних підрозділів облдержадміністрації, Національної поліції, Національної гвардії та Збройних Сил України.

Голова коаліції Ірина Куратченко наголосила на необхідності постійної координації зусиль усіх органів влади, що причетні до виконання плану.  Про перші здобутки поінформувала керівниця кризового центру «Фіалка» Ілона Серебрякова (м. Мелітополь). Завдяки підтримці міського бюджету вдалося відремонтувати приміщення, закупити меблі, набрати штат у складі директора, бухгалтера, психолога та соціального працівника. За кілька тижнів за допомогою вже звернулися чотири жінки, що потерпають від домашнього насильства, знущань та побоїв чоловіків. Тут вони можуть анонімно знайти тимчасовий прихисток.

Велике значення рівноправ’ю обох статей приділяють у силових структурах. Помічник начальника групи по роботі з особовим складом військової частини 3029 Національної гвардії України Олег Соловйов розповів, що жінки складають 10% військовослужбовців, серед них – троє командирів підрозділів. За словами офіцера 55-ї окремої артилерійської бригади «Запорозька січ» Романа Бесараба, у них служить 120 жінок (10,5% від загального складу), що відповідає показникам держав Північноатлантичного альянсу. Серед берегинь – артилеристок – два майори, старші лейтенанти, далекомірник, обчислювачі, топогеодезисти та представниці інших важливих військових спеціальностей.

Реалізація плану поступово поширюється на сільську місцевість та  об’єднані територіальні громади. У них запроваджують посади соціальних працівників, а в найбільших ОТГ планують створити місцеві центри соціальних служб. Завдяки цьому кожна жінка - і у великому місті, і в маленькому селі буде відчувати себе захищеною з боку держави та суспільства.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону