Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В регіоні створено робочу групу з питань мінімізації негативного впливу економічної кризи

11 листопада 2008 - 14:11

Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Старух під час брифінгу для представників регіональних ЗМІ. До складу цієї групи увійшли всі керівники виконавчої та представницької влади області, мери міст, керівники провідних управлінь. Основне завдання – скоординувати зусилля всіх інституцій в регіоні з метою мінімізації наслідків економічної кризи для населення області.

Керівник регіону також поінформував журналістів про загальнонаціональну нараду з питань мінімізації негативного впливу економічної кризи на соціально-економічну ситуацію в Україні, що під головуванням Президента України пройде завтра в Києві. Участь у ній візьмуть і представники Запорізької області.

- Реалізація антикризових заходів, розроблених РНБО, вже дає позитивні плоди – стабілізацію курсу гривні, отримано перший транш кредитної позики від Міжнародного валютного фонду, - зазначив голова обласної виконавчої влади. – Наразі головне завдання влади на місцях - забезпечити у повному обсязі реалізацію розроблених антикризових заходів та утримувати стабільну економічну і суспільно-політичну ситуацію.

На думку посадовця, свідченням дійсно стабільної ситуації в регіоні є той факт, що і обласний, і переважна більшість місцевих бюджетів перевиконані. Стабільною залишається і цінова ситуація – за підсумками жовтня Запорізька область за рівнем інфляції посідає передостаннє місце серед регіонів України.

Відповідно до температурних вимог розпочато опалювальний сезон, за винятком кількох територій, де через безвідповідальну позицію керівництва своєчасно не були ухвалені договори на виділення лімітів газу, тож і початок опалювального сезону був дещо відкладений.

- Голови цих райдержадміністрацій отримають догану. Сподіваємося, що відповідні висновки зроблять і місцеві громади щодо ефективності роботи своїх міських голів, - наголосив Олександр Старух.

Очільник області також повідомив про стан справ у сільському господарстві. На сьогодні триває збір врожаю – зібрано вже понад 800 тисяч тонн соняшника та 2 млн. 960 тис. тонн зернових. Щоправда, ціни на сільськогосподарську продукцію залишаються занизькими. За словами Олександр Старуха, обласна державна адміністрація розробляє відповідні пропозиції до центральних органів влади щодо покращення ситуації в аграрному секторі.

 


Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування