Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область готова до залучення нових інвестицій

25 липня 2019 - 12:17

Представник Офісу із залучення та підтримки інвестицій «UkraineInvest» Олексій Іванченко підбив підсумки результатів діяльності у Східній Україні. Його підсумкова пресконференція відбулась у облдержадміністрації.

Як повідомив Олексій Іванченко, представництво «UkraineInvest» у Східній Україні було створене у серпні 2018 року й об’єднало п’ять областей. Першочерговим завданням представництва стала ідентифікація присутніх іноземних інвесторів та їхніх проблем, визначення інвестиційних переваг кожної області, грінфілди та браунфілди, щоб більш ефективно сприяти залученню іноземних інвестицій, підвищення інституційної спроможності місцевої влади для залучення прямих іноземних інвестицій.

− За нашими оцінками, зацікавлення іноземних інвесторів у Східній Україні значно зростає, про що свідчать прогнозовані надходження прямих іноземних інвестицій у бюджети. Так, у грошовому еквіваленті три області – Дніпропетровська, Запорізька та Харківська – займають відповідно перше, друге та п’яте місце за обсягами запланованих прямих іноземних інвестицій в Україні у 2019-2020 роках. Прогнозований загальний обсяг інвестицій у ці області складає 3,5 мільярди доларів. Хочу відзначити, що Запорізька область останні десять років знаходиться у десятці лідерів країни по залученню прямих іноземних інвестицій, − зазначив Олексій Іванченко.

За словами Олексія Іванченка, інвестиційну привабливість Запорізькій області зумовлюють такі фактори: наявність природних енергоресурсів, значний науково-технічний і промисловий потенціал та доступ до ринків ЄС та Азії. В області присутні 16 великих іноземних інвесторів, серед яких  –  Carlsberg Group, Louis Dreyfus Company, Eurocape, Konecranes.

Знаковим інвестиційним проєктом у  регіоні є будівництво найбільшого в Європі парку наземних вітрових електростанцій потужністю 500 МВт, який реалізує компанія Eurocape. Загальний обсяг інвестицій в проєкт становить 1 млрд доларів. Тривалий час, з 2008 року, інвестор стикався з низкою перепон, які перешкоджали реалізації проєкту в Україні. «UkraineInvest» активно долучились до вивільнення цієї інвестиції і в 2019 році розпочалося будівництво потужностей. Тож, одним із напрямків діяльності «UkraineInvest» є і адвокатська практика.

Наразі в Запорізькій області, в тому числі за сприяння «UkraineInvest», реалізуються проєкти таких іноземних інвесторів, як GS (будівництво сонячної електростанції потужністю 35 МВт), Hongxin Industrial Group (видобувна промисловість), NextMetals (порошкова металургія, авіаційна промисловість), NBT (проєкт з відновлювальної енергетики із обсягом інвестицій 1 млрд доларів).

Довідково.

 Офіс із залучення та підтримки інвестицій «UkraineInvest» як постійний дорадчий орган при Кабінеті Міністрів України створено постановою Уряду в жовтні 2016 року. З серпня 2018 року Офіс став повноцінною державною установою. Діяльність Офісу спрямована на надання інвесторам достовірної інформації та порад щодо ведення бізнесу в Україні, зокрема у ключових секторах економіки - агробізнесі, енергетиці, виробництві, інфраструктурі та сфері інноваційних технологій. Офіс функціонує для просування і підтримки прямих іноземних інвестицій та вдосконалення іміджу України як інвестиційно привабливої країни. Представництво «UkraineInvest» у Східній Україні було відкрито у серпні 2018 року у Запоріжжі. Представництво охоплює 5 областей:  Харківську, Запорізьку, Дніпропетровську, Донецьку та Луганську.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»