Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В облдержадміністрації відкрито артпростір для запорізьких митців

30 липня 2019 - 11:31

У Запорізькій облдержадміністрації відкрилася фотоекспозиція відомого запорізького автора Сергія Лаврова. Виставка розташувалася на третьому поверсі,  де наразі представлено 24 картини, що найбільш наочно представляють Запорізький край.

Привітала майстра тимчасово виконуюча обов’язки голови облдержадміністрації Елла Слепян, яка зазначила, що ідея створити в приміщенні облдержадміністрації артпростір для запорізьких митців з’явилася вже давно.

− Сьогодні ми відкриваємо перший мистецький простір в обласній держадміністрації. Ми прагнемо до максимальної відкритості та прозорості влади, тому важливо для відвідувачів, у тому числі іноземних делегацій, демонструвати таким чином наші здобутки, наш край. Упевнена, що цей мистецький простір для наших художників −  ще одна можливість розширити аудиторію. Ми плануємо регулярно оновлювати експозиції, тож запрошую митців до співпраці. Наступну виставку, наприклад, планується присвятити територіям Запорізького краю, аби кожна світлина представляла певний район. Дякую вам, пане Сергію, за ваші чудові роботи, − зазначила Елла Слепян.

Сергій Лавров також подякував за можливість прикрасити своїми роботами будівлю ОДА. Особливу увагу автор приділяє острову Хортиця.

Елла Слепян відзначила митця цінним подарунком (годинником) за вагомий особистий внесок у розвиток культури та мистецтва Запорізької області.

Довідково.

Сергій Лавров народився 17 жовтня 1948 року в місті Котлас Архангельської області. Закінчив школу в місті Сосногорськ Комі АРСР. Навчався в машинобудівному інституті, працював інженером-конструктором, а потім на сталепрокатному заводі. З 1986 р постійно проживає у Запоріжжі, де здійснилася його давня мрія − він став професійним фотографом, членом спілки фотохудожників, спілки журналістів України. Сергій Лавров працював фотокореспондентом провідних газет, міжнародного журналу «Освіта без кордонів».

Його фотографії були представлені на багатьох виставках, зокрема: «Прес-фото», «Україна очима американських і українських журналістів», «Артеку 75 років», «Хортиця incognita», «Загублений світ».

Сергій Лавров − автор багатьох знакових публікацій. За видання авторського фотоальбому «Вiковiчна Хортиця» нагороджений орденом «За заслуги перед Запорізьким краєм».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів