Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада розробить єдиний підхід до надання дозвільних документів для дитячих закладів оздоровлення та відпочинку

6 серпня 2019 - 13:24

На засіданні комісії з проведення державної атестації дитячих закладів оздоровлення та відпочинку підбито підсумки роботи. Захід відбувся під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Едуарда Гугніна за участю членів оперативного обласного штабу з координації оздоровчої кампанії 2019 року в Запорізькій області.

− У цьому році відкрито 30 позаміських дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, які отримали дозвільні документи на роботу. На початок серпня послугами оздоровлення та відпочинку забезпечено близько 17 тисяч дітей пільгових категорій. Наразі атестаційна комісія дитячих закладів оздоровлення та відпочинку завершила свою роботу. Члени комісії перевірили 10 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку із запланованих 11, які розташовані у Бердянську, Приморському районі, смт Кирилівка та с. Богатир Якимівського району. Лише ДЗОВ «Сонячний» у с. Богатир не пройшов державну атестацію. У кирилівському закладі «Лазурні далі» не проведено державну атестацію, оскільки заклад не отримав дозвільні документи. На сьогодні відкрито кримінальне провадження щодо незаконної діяльності цього закладу, − зазначив Едуард Гугнін.

Як повідомила директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Світлана Абдурахманова, заклад, який визнано неатестованим, не має права залучатися до надання послуг з оздоровлення та відпочинку дітей. Умови організації процесу оздоровлення та відпочинку у цьому закладі не відповідають державним соціальним стандартам та можуть вплинути на безпеку та стан здоров’я дітей. Тому в наступному році державна атестація ДЗОВ «Сонячний» буде проводитися позапланово.

− Щодо ситуації, яка склалася навколо ДЗОВ «Лазурні далі». В цьому році заклад розпочав працювати з 23 червня. За інформацією місцевої влади, заклад отримав 10.06, 20.06., 24.06. дозвільний документ – акт приймання дитячого закладу з поміткою «не готовий приймати дітей». Члени атестаційної комісії у ході перевірки 25.06.19 установили, що заклад функціонує без дозвільних документів. У результаті виїзду також з’ясовано, що там перебувало близько 90 дітей. При тому, що керівництво закладу відмовилося надати списки дітей, які перебувають у закладі. Завідуюча їдальні повідомила, що вона готує страви на дітей та дорослих у кількості 90 осіб. При цьому погоджене перспективне меню з Держпродспоживслужбою закладом надано не було. У терміновому порядку 26 червня було зібрано оперативний штаб, яким було прийнято рішення щодо повідомлення правоохоронних органів та прокуратури області про ситуацію, яка склалась у ДЗОВ «Лазурні далі», − повідомила Світлана Абдурахманова.

Посадовець запропонувала створити на базі Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації робочу групу з розробки єдиного підходу до надання дозвільних документів на початок роботи дитячим закладів оздоровлення та відпочинку за участю фахівців органів місцевого самоврядування міста Бердянськ, Приморськ, Кирилівської селищної ради, Якимівської селищної ради.

Після розгляду питань та за підсумками обговорення комісія вирішила заборонити діяльність одночасно на одній території ДЗОВ «Лазурні далі» та бази відпочинку «Лазурні далі». Власнику ДЗОВ «Лазурні далі» рекомендовано провести реорганізацію шляхом приєднання до бази відпочинку «Лазурні далі».

− Це для нас принципове питання. Що таке база відпочинку, де знаходяться дорослі? Це вживання алкогольних та тютюнових виробів, це зовсім інший режим дня і ночі. Цього не дозволяється у закладах відпочинку та оздоровлення дітей. Складається цікава ситуація: якщо мова йде про сплату податку на землю – то ви дитячий центр і отримуєте пільги, а якщо мова про заробіток – то ви приймаєте гостей як база відпочинку. Для нас важливо одне, щоб наші діти якісно та безпечно отримували послуги з оздоровлення та відпочинку, − підсумував Едуард Гугнін.

Посадовець порекомендував ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області посилити контроль за видачею дозвільних документів керівникам закладів оздоровлення та відпочинку та обов’язкового погодження перспективного меню дитячим закладам оздоровлення та відпочинку.

Підтримано також ініціативу Світлани Абдурахманової щодо створення на базі Департаменту робочої групи з розробки єдиного підходу до надання дозвільних документів на початок роботи дитячим закладам оздоровлення та відпочинку.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області