Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Керівництво області тримає на контролі підготовку закладів освіти до нового навчального року

8 серпня 2019 - 13:20

Менше  місяця залишається до початку нового навчального року. Питанню підготовки установ і закладів освіти області до роботи в новому 2019/2020 навчальному році була присвячена обласна селекторна нарада, яка відбулася під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Едуарда Гугніна. На прямому зв’язку перебували керівники територій та закладів освіти.

− У липні ми проводили нараду, присвячену підготовці до нового навчального року. Тоді керівникам територій була поставлена задача: освоїти кошти державної субвенції на придбання меблів, дидактичних матеріалів, мультимедійного обладнання для Нової української школи до початку занять. Наразі нам важливо розуміти, чи заклади освіти встигають закупити обладнання і чи діти підуть у готові класи. Хочеться зрозуміти, чому при однакових умовах одні громади встигають все зробити у терміни, а деякі мають певні труднощі, − наголосив Едуард Гугнін.

За інформацією Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, на виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 28.03.2019 були виділені кошти на придбання дидактичних матеріалів, меблів, комп’ютерного обладнання та відповідного мультимедійного обладнання для Нової української школи всім адміністративно-територіальним одиницям на загальну суму 35 080 553 тис. грн.

Відповідно до наданої інформації,  на сьогодні  на 100% освоїли кошти по окремих напрямах у Більмацькому, Веселівському, Михайлівському, Новомиколаївському, Приазовському, Приморському, Токмацькому та Бердянському районах та в окремих громадах.

Крім цього, на виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 26.12.2018 були виділені кошти на придбання україномовних дидактичних матеріалів 17 адміністративно-територіальним одиницям на суму 5 537 700 тис. грн. За наданою інформацією, ці кошти освоєно в Токмацькому районі, Веселівській, Ботіївській та Михайлівській ОТГ. В інших закладах тривають тендерні процедури.

На виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 26.12.2018 були виділені кошти на ресурсні кімнати 24 адміністративно-територіальним одиницям на суму 16 553 500 тис. грн. Усі території частково освоїли кошти,  наразі тривають процедури закупки та поставки.

Керівники територій запевнили, що торги вже оголошено, договори підписано, тепер чекають поставки. Всі процедури будуть завершені до початку вересня і заклади освіти будуть готові приймати учнів.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я