Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Суб’єктам аквакультури в області надають методичну допомогу щодо риборозведення

9 серпня 2019 - 11:35

Під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Олександра Бабаніна відбулася нарада з орендарями водних об’єктів (суб’єктами аквакультури). Учасники розглянули особливості виконання наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України, виданого відповідно до вимог Закону України «Про аквакультуру».

Цим наказом затверджено зони аквакультури (рибництва) та норми рибопродуктивності по регіонах України, яких необхідно дотримуватися користувачам водних об’єктів (їх частин) з метою риборозведення.

Так, Запорізька область входить до зони Північного степу та має розрахункову рибопродуктивність при екстенсивному (випасному) веденні господарства 8 ц/га та 19 ц/га - при інтенсивному (годівлі) веденні господарства. Для порівняння: найнижча рибопродуктивність встановлена у зоні Полісся (5 ц/га при екстенсивному та 14 ц/га при інтенсивному веденні господарства), найвища - у зоні Південного степу (10 ц/га при екстенсивному та 20 ц/га при інтенсивному веденні господарства).

За даними Управління Державного агентства рибного господарства у Запорізькій області, по факту в 2018 році середня рибопродуктивність загалом по області становила лише 0,273 ц/га.

Такий низький рівень рибопродуктивності у Запорізькій області пояснюється тим, що орендарі водних об’єктів не виконують вимоги, встановлені Законом України «Про аквакультуру».        

Крім цього, наказом передбачено щороку до 1 березня подавати Державному агентству рибного господарства України інформацію про стан дотримання норм зон аквакультури (рибництва) та зональної рибопродуктивності по регіонах України.

Але із 356 орендованих водних об’єктів, які розташовані на території області, тільки 70 суб’єктів аквакультури надали звіти за встановленою формою.

У зв’язку з таким станом Олександр Бабанін наголосив, що будь-яка рибогосподарська діяльність на орендованих водоймах повинна здійснюватися відповідно до вимог чинного законодавства та правил експлуатації водойм і гідроспоруд. У разі подальшого їх недодержання буде ініціюватися розірвання договорів оренди.

У ході наради фахівці управління Держагентства рибного господарства надали орендарям методичну допомогу та роз’яснення щодо заповнення звітності за встановленою формою

Низку аналогічних нарад заплановано провести з орендарями водних об’єктів усіх районів області. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою