"Гаряча лінія" обласного штабу протидії коронавірусу0 800 503 508

Новини

Держпродспоживслужба не допустила в обіг кавуни з перевищеним вмістом нітратів

12 серпня 2019 - 15:30

За повідомленням Держпродспоживслужби міста Запоріжжя, у поточному році на агропродовольчих ринках міста Запоріжжя спеціалістами державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи Держпродспоживслужби в Запорізькій області досліджено 656 проб баштанних культур.

За результатами досліджень було виявлено 20 випадків перевищення допустимого рівня вмісту нітратів.

Небезпечна продукція вагою понад 1 тонну була денатурована та не допущена до реалізації. При дослідженні баштанних культур на вміст нітратів мінімальний показник становив 3,8мг/кг, максимальний – 352,5мг/кг, що майже в чотири рази вище допустимої норми. Норма вмісту нітратів у кавунах становить 60 мг/кг, у динях – 90 мг/кг.

Фахівці Держпродспоживслужби наголошують, що при купівлі баштанних на ринках покупцям варто вимагати експертний висновок лабораторії, у крамниці - супутні документи, які підтверджують безпечність цієї продукції. У жодному разі не варто купувати кавуни та дині на стихійних ринках.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

В Україні зафіксовано +1489 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 у Запорізькій області

До уваги журналістів!

Відбулась селекторна нарада з керівниками регіонів та міст

Мінцифри та МВС презентували освітній серіал про онлайн-інструменти протидії домашньому насильству

Сучасні запорізькі козаки влаштували похід на справжній «чайці»

У цьому році буде капітально відремонтовано ділянку місцевої дороги у Запорізькому районі

Збільшено пенсійне забезпечення родин загиблих учасників АТО/ООС

Посилюється робота з підприємствами, що мають заборгованість з виплати зарплати

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 у Запорізькій області

В Україні зафіксовано +1453 нові випадки коронавірусної хвороби COVID-19

До уваги журналістів!