Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«33 хвилини»: пам’ятати, щоб не повторювалися трагедії

22 листопада 2008 - 17:30

З 6 вересня у Запоріжжі і з 1 листопада у всіх містах та районах області щосуботи молоді люди рівно 33 хвилини зачитували розділи регіонального тому Національної книги пам'яті, які вміщують прізвища загиблих від Голодомору 1932-1933 земляків.

Нагадаємо, ініціатива Президента України щодо проведення акції знайшла підтримку серед активістів молодіжних організацій і студентського руху, школярів і небайдужих запоріжців.

Голова облдержадміністрації Олександр Старух звернувся до присутніх з такими словами: "Минуло 75 років… Навіщо ворушити минуле? Однак людина тим і відрізняється, що має пам'ять. Треба розуміти минуле, щоб не повторювати помилок. Тільки в нашій області на «чорну дошку» були занесені 944 села, 111 колгоспів, жителі яких були приречені на повільне жахливе вмирання. Світла пам'ять невинно загиблим дідам і прадідам нашим".

Подякував студентам за участь в акції ректор Запорізького Національного університету Сергій Тимченко. Він вважає, що саме студенти зможуть відродити і зберегти національну пам'ять народу. Це наш моральний обов'язок, оскільки всі ми є дітьми й онуками тих, хто врятувався.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів