Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влада розробить план невідкладних заходів з приведення до ладу доріг у Пологівському та Чернігівському районах

15 серпня 2019 - 16:25

Представники влади та дорожники обговорили шляхи вирішення питання незадовільного експлуатаційного стану автомобільних доріг у Чернігівському та Пологівському районах, що виникли унаслідок руху великовагових транспортних засобів. Про це говорили учасники наради, що відбулася під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Андрія Антонова.

На початку заходу Андрій Антонов поінформував про наявні проблеми Чернігівського та Пологівського районів.

− Насамперед проблеми незадовільного стану автомобільних доріг у цих районах пов’язані з рухом великовагових транспортних засобів, які рухаються з перевищенням допустимих вагових норм. Зокрема, у зв'язку з проведенням ремонту автодороги державного значення Н-08 Запоріжжя—Маріуполь автомобілі, задіяні в будівництві, курсують автошляхами місцевого значення, перевозячи будівельні матеріали з Новополтавського кар'єру. Хочу зазначити, що відповідно до Правил дорожнього руху заборонено рух автомобілів більше 24 тонн автодорогами місцевого значення. При цьому маса автомобілів, задіяних у ремонті автодороги Н-08, сягає від 40 до 60 тонн. Аналогічна ситуація склалася і в Чернігівському районі. Підтвердженням цьому є звернення депутатів Чернігівської сільради до облдержадміністрації з проханням забезпечити ремонт доріг, пошкоджених внаслідок перевезення будматеріалів з Новополтавського кар'єру, а також ввести обмеження руху великогабаритного транспорту вагою понад 24 т. Ми не маємо ігнорувати соціальну напругу у цих двох районах, яка досягла критичного рівня. Особливо, зважаючи на підвищення інтенсивності будівництва траси Н-08, що в свою чергу призводить до збільшення інтенсивності руху вантажних автомобілів, у тому числі по території населених пунктів, − зазначив заступник голови облдержадміністрації Андрій Антонов.

Посадовець також підкреслив, що місцеві дороги не розраховані на такі навантаження, особливо з урахуванням того, що вони були побудовані в 60-70 роках минулого століття і не передбачалися для пропуску вантажного транспорту з такою інтенсивністю. Тож, обговоривши питання порядку денного, присутні визначилися з можливими шляхами розв’язання цих проблем.

Так, було прийнято рішення Державному підприємству «Місцеві дороги Запорізької області» терміново здійснити обстеження автомобільних доріг загального користування місцевого значення у Чернігівському та Пологівському районах та за їх результатами скласти дефектні акти стану автомобільних доріг.

Крім цього, вирішено рекомендувати виконавчому комітету Пологівської міської ради та Чернігівській ОТГ спільно з представниками ТОВ «ОНУР КОНСТРУКЦІОН ІНТЕРНЕШНЛ» та ТОВ «Автомагістраль-Південь» визначитися з найбільш проблемними ділянками автомобільних доріг, пошкодженими внаслідок руху великовагових транспортних засобів, а також терміново розробити план невідкладних заходів щодо приведення автомобільних доріг на підпорядкованій території у належний експлуатаційний стан.

Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації доручено опрацювати питання виділення додаткових коштів на приведення до належного експлуатаційного стану автомобільних доріг загального користування Пологівського та Чернігівського районів, які були пошкоджені внаслідок руху великовагових транспортних засобів. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни