Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі громади діляться досвідом упровадження місцевої демократії

16 серпня 2019 - 15:34

Для підвищення мотивації населення брати участь у розбудові демократії у громадах та безпосередньо впливати на рішення влади в облдержадміністрації відбулася відкрита дискусійна платформа. Головна її мета – ознайомити з ефективними практиками впровадження місцевої демократії та посилити роль громадськості в розробці та провадженні процедур місцевої демократії.

Захід проведено Запорізьким благодійним фондом «Єдність за майбутнє» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та партнерської організації  «Асоціація сприяння самоорганізації населення» в межах проєкту «Посилення впливу громадянського суспільства через розвиток місцевої демократії територіальних громад».

У дискусійній платформі взяла участь  керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойка, яка наголосила на важливості розбудови громадянського суспільства, особливо у часи глобального реформування, коли повноваження передаються на місця.

− Запорізька область − серед лідерів процесу децентралізації за багатьма показниками. Всі вони відображені в останньому моніторингу Мінрегіону України. Наше завдання як влади - сприяти розбудові територій. Це можливо тільки при усвідомленні місцевим населенням, що зараз вони самі відповідають за свою громаду, і тільки від них залежить розвиток тих чи інших галузей, − зазначила Зінаїда Бойко.

Керівник аналітичного центру Андрій Крупнік презентував досвід упровадження демократії в громадах України. За основу було взято громади, які брали участь у проєктах МВФ «Відродження». Власним досвідом упровадження механізмів місцевої демократії у життя об’єднаних громад під час скайпзв’язку поділилися представники Балтської ОТГ Одеської області.

Програмою заходу передбачено три дискусійні панелі. Під час першої представники міста Молочанськ, смт Степногірська, Біленьківської, Смирнівської територіальних громад ділилися досвідом упровадження місцевої демократії. Дві інші панельні дискусії були побудовані у форматі інтерактивного обговорення. Про роль громадськості говорили представники влади, громадських організацій, депутати, представники органів самоорганізації населення.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області