Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Кращим спортивним селом Запорізької області стала Михайлівка Вільнянського району

21 серпня 2019 - 10:00

На Якимівщині відбулися обласні фінальні змагання серед команд старостинських округів, сільських, селищних рад за звання «Краще спортивне село Запорізької області 2019 року». Змагання присвячені 69-й річниці з дня заснування Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» та 28-й річниці  незалежності України.

Як повідомили в Управлінні молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації,  за звання переможця цього року боролися сім команд, а це близько 150 учасників старостинських округів, сільських та селищних рад.

Програма змагань складались з восьми видів спорту: волейболу, мініфутболу, гирьового спорту, настільного тенісу, перетягування каната, шахів та шашок. Командний залік визначався за підсумками чотирьох кращих результатів з видів спорту (обов’язково один з ігрових видів: мініфутбол або волейбол).

У чоловічому волейболі перемогли «михайлівці». Гідну конкуренцію їм склали волейболісти Новоданилівської сільської ради, які в підсумку стали другими. Бронзові нагороди вибороли спортсмени Августинівського старостинського округу Широківської ОТГ.

У змаганнях з мініфутболу перемогу здобули представники Костянтинівської селищної ради Мелітопольського району, на другу сходину піднялися мініфутболісти села Преслав Приморської міської ОТГ, замкнула трійку призерів команда Таврійського старостинського округу Якимівської ОТГ.

Як завжди, одним з найвидовищних та цікавих видів програми було перетягування каната. Шість команд боролися за пальму першості. У напруженому фінальному поєдинку команда Михайлівки перемогла новоданилівських. «Таврійці» в цьому виді вдовольнилися бронзовими нагородами.

У настільному тенісі найвищий командний залік продемонстрували спортсмени Михайлівської сільської ради, друге місце - у тенісистів Августинівського старостинського округу, команда  Таврійського с/о здобула бронзові медалі змагань.

«Михайлівці» також вибороли ще одне перше командне місце у змаганнях з шахів, на другу сходинку зійшли представники Августинівського с/о, третє місце здобули шахісти з села Преслав.

У змаганнях з шашок найсильнішою виявилася команда Новоданилівської с/р,  срібні медалі вибороли спортсмени Таврійського с/о, третю сходинку здобула команда Розумівської с/р Долинської ОТГ.

Кращим у гирьовому спорті став «таврієць» Іван Іочков, друге місце посів ветеран, майстер спорту міжнародного класу та рекордсмен СРСР Сергій Кубрака з Костянтинівської с/р, на третю сходинку зійшов В`ячеслав Дінков з Приморської ОТГ.

За результатами змагань у загальнокомандному заліку команда Михайлівської сільської ради Вільнянського району з чотирма заліковими балами стала безперечним переможцем, одержавши звання «Краще спортивне село Запорізької області 2019 року».

Друге місце з результатом дев`ять залікових балів виборола команда Таврійського старостинського округу Якимівської ОТГ. Третє загальнокомандне місце, поступившись «таврійцям» одним заліковим балом, посіла команда Новоданилівської сільської ради.

Усі команди-призери з видів спорту були нагороджені кубками, а їх гравці – медалями та грамотами. Проведення цього важливого заходу було забезпечено та профінансовано за кошти  цільової програми  Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії