Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Майже за рік запоріжці отримали понад 11 тисяч «пакунків малюка»

22 серпня 2019 - 09:55

foto

З вересня минуло року працює урядова ініціатива «Пакунок малюка». Відповідно до програми дитина з перших днів життя має отримати все необхідне незалежно від рівня матеріального забезпечення батьків.

Кожний новонароджений отримує від держави пакет з найнеобхіднішими в перші місяці життя речами. Зокрема, пелюшки, сорочечки, шапочки, пінетки, підгузки, ковдру, матрац, термометр, соску, пляшечку, олійку та присипку. Також у пакунку містяться  друковані матеріали для мами з інформацією про догляд за немовлям. Саму ж коробку з-під речей можна використовувати як люльку для малюка.

Як повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, загалом майже за рік видано 270 тисяч наборів.

За інформацією Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, у 2019 році в області вже отримано 7121 пакунок для новонароджених, а від початку запровадження ініціативи – 11037.

«Пакунок малюка» надається у пологових будинках державної та приватної форми власності. Такий пакунок також можуть отримувати батьки-усиновителі та патронатні родини. Як зазначили в Департаменті, поставки цих наборів відбуваються регулярно та напряму до пологових будинків усіх районів. Жодного разу не зареєстровано випадку, коли новонароджений не отримав «пакунок малюка» у вставлений строк.

При цьому надання «пакунка малюка» жодним чином не впливає на отримання грошової виплати при народженні дитини. Це окрема додаткова допомога кожній дитині, яка народилася, а також ніяк не впливає на обчислення сукупного доходу родини, якщо вона подає документи до органів соцзахисту.

Крім цього, для батьків працює пакет онлайн послуг «Е-малятко». Це 10 затребуваних послуг:  оформлення документів, допомоги тощо. Скористатися ними можна в будь-який зручний для батьків час – через Інтернет.

Ще одна допоміжна ініціатива – проєкт «Муніципальна няня». При офіційному оформленні няні держава пропонує компенсацію витрат на такі послуги.  Оформити заявку можна так само онлайн.

 З квітня цього року діє державна допомога багатодітним сім’ям, що передбачає щомісячну виплату 1700 грн на третю і кожну наступну дитину до шести років.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей