Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Робота з оновлення автодоріг області триває в посиленому темпі

2 вересня 2019 - 14:42

За повідомленням Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації, за станом на 30 серпня 2019 року завершено виконання робіт у восьми районах області на ділянках загальною протяжністю 25,35 км (48% від плану). Так, виконано поточний середній ремонт на місцевих дорогах у Запорізькому, Великобілозерському, Приморському, Приазовському, Веселівському та Якимівському районах.

Завершено ремонт дорожнього покриття та продовжуються роботи з облаштування у Розівському районі на дорозі О080925 Комиш-Зоря – Кузнецівка – Зачатівка на ділянці протяжністю 0,8 км поблизу села Азов. Тут виконуються роботи з установлення дорожніх знаків та ліквідації порослі. У Мелітопольському районі виконують роботи з установлення дорожніх знаків та нанесення розмітки на дорозі О08187. У Михайлівському районі на дорозі О080206 /Н-30 установлюють дорожні знаки.

Тривають роботи з ремонту дорожнього покриття на трьох об’єктах. А саме: в Пологівському районі на автодорозі О080615 Гуляйполе – Марфопіль – Новоселівка – Тернове на ділянці протяжністю 2,4 км поблизу села Шевченко; в Бердянському районі на двох об’єктах: на дорозі О081662 Приморськ – Борисівка – Єлизаветівка – Андріївка – Берестове на ділянці протяжністю 4 км поблизу села Берестове та на дорозі О081491 Пологи – Кінські Роздори – Андріївка – Нововасилівка – Бердянськ на ділянці протяжністю 3,7 км по селу Успенівка. У Василівському районі на об’єкті О080288 Василівка – Дніпрорудне – /Р-37/ розпочато демонтаж бар’єрного огородження.

Тривають також роботи з експлуатаційного утримання. За повідомленням Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації, за станом на 30 серпня 2019 року виконано  ремонт дорожнього покриття автомобільних доріг загального користування місцевого значення за рахунок коштів на експлуатаційне утримання на загальній площі 239 869 м². Гарячою асфальтобетонною сумішшю виконано аварійні роботи суцільними ділянками на загальній площі 92 263 м². Пневмоструменевим методом ліквідовано ямковість на загальній площі 110 707 м², виконано ямковий ремонт асфальтобетонною сумішшю на загальній площі 36 899 м².

Наразі на дорогах місцевого значення працюють 10 пневмоструменевих машин у Вільнянському, Новомиколаївському, Пологівському, Токмацькому та Чернігівському районах. За минулий тиждень за рахунок експлуатаційного утримання відремонтовано дорожнє покриття місцевої мережі на площі 8 361 м².

Завершено роботи з аварійного ремонту мостового переходу через р. Верхня Терса в Новомиколаївському районі на автодорозі О081237 Новомиколаївка – Сторчове – Максимівка – Михайло-Лукашеве в с. Новомиколаївка.

Тривають також ремонт деформаційних швів на шляхопроводі автодороги С080513 /Н-15/ - Вільнянськ - /Н-15/ у Вільнянському районі. Продовжуються роботи з планування узбіч для забезпечення водовідводу з покриття дороги, покосу трав на узбіччях доріг механізованим та ручним способом. Для покращення стану безпеки дорожнього руху встановлюються та замінюються дорожні знаки, в першу чергу на аварійно небезпечних ділянках доріг та на підходах до залізничних переїздів. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору