Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Без прогнозування ситуації з кризи не вийти

2 грудня 2008 - 14:46

Як відомо, антикризову програму, розроблену облдержадміністрацією, депутати обласної ради на минулій сесії прийняли лише за основу і відправили на доопрацювання. Тому робоча група,  у засіданні якої, зокрема, взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Бережний, заступник голови ОДА Геннадій Фукс, заступник голови обласної ради Леонід Анісімов та міський голова  Запоріжжя  Євген Карташов, розглянула заходи, які додатково запропонували внести до програми міські голови міст обласного значення та структурні підрозділи обласної виконавчої влади. Робоча група візьме до уваги і перелік заходів, які мають ще внести депутати обласної ради.

Оновлений проект програми заплановано затвердити розпорядженням голови облдержадміністрації за підсумками його обговорення на засіданні колегії ОДА, яке пройде наступного тижня за участю представників великих промислових підприємств.

- Криза не буде чекати, поки депутати приймуть програму щодо мінімізації її наслідків. Свої корективи вносить саме життя, тому обласна виконавча влада починає працювати над розв'язанням кризових проблем вже сьогодні, - зазначив Олександр Сін.

За одинадцять місяців план надходжень до бюджету виконали практично всі території області. Але динаміка скорочення надходжень вже намітилась. Днями облдержадміністрація заслухає звіти керівників  ряду проблемних територій. Зокрема, викликає тривогу ситуація в Мелітополі, де вже зупинилося чимало підприємств. Насамперед, це пов'язано з тим, що мелітопольські заводи не працюють на кінцеву продукцію.

За словами Олександра Сіна обласна виконавча влада прагне у грудні на 100% профінансувати захищені статті бюджету. Обласне відділення Держказначейства запровадило режим попередніх заявок. Це означає, що працюватиме в режимі "день в день".

В рамках реалізації плану антикризових заходів облдержадміністрація і надалі продовжуватиме відстоювати введення диференційованого тарифу для «ЗАлКу» та ЗТМК. Хоча цю позицію наразі не підтримує Уряд України.

Олександр Бережний зазначив, що заходи, які внесені до проекту антикризової програми, зокрема, з питань енергозбереження вже сьогодні дають позитивні результати. З початку року додатково заощаджено до 200 млн. кВт/год. електроенергії, до 50 млн. кубів газу, майже 200 тис. тонн умовного палива.

- Ці заходи ми ще допрацюємо, бо результат бачимо наочно і можемо прогнозувати далі. Обласна виконавча влада переконана, що без прогнозування ситуації в цілому будь - яка антикризова програма просто не працюватиме, - наголосив Олександр Бережний.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні