Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До державного бюджету область повернула 15,8 млн гривень невикористаної субсидії

4 вересня 2019 - 14:43

Зміни механізму надання житлових субсидій у грошовій формі та надання пільг у грошовій формі обговорили учасники селекторної наради, проведеної  Міністерством соціальної політики України. У її роботі взяли участь представники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації.

Директор Генерального директорату Міністерства соціальної політики України Віталій Музиченко поінформував про умови реалізації постанови Кабінету Міністрів України, зокрема щодо механізму надання житлових субсидій та пільг населенню у грошовій формі з 1 жовтня 2019 року.

Заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Катерина Кривошей повідомила про підсумки реалізації в області Програми житлових субсидій та пільгового забезпечення.

За оперативними даними, відповідно до нової редакції Положення за станом на 30.08.2019 житлову субсидію отримують 127,6 тисячі домогосподарств.

У поточному році на виконання постанови Кабінету Міністрів України щодо повернення до державного бюджету невикористаних сум субсидії за опалювальний сезон 2018/2019 років, що надавалася у безготівковій формі (жовтень 2018 року – січень 2019 року), всі 840 підприємств-надавачів комунальних послуг (електро-, газо-, водо-, теплопостачання) провели необхідні розрахунки. У результаті до державного бюджету повернуто невикористану субсидію в сумі 15,8 млн гривень.

Щодо питання пільгового забезпечення посадовець зазначила,  що в базі даних Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, за станом на 01.08.2019 перебуває 460,3 тисячі пільговиків.

Щомісячно відповідно до чинного законодавства пільгами з оплати житлово-комунальних послуг користуються 97,7 тисячі осіб. Сума коштів, спрямована на надання пільг, за станом на 01.08.2019 склала 197,8 млн гривень.

Грошові компенсаційні виплати на придбання твердого палива виплачено 6,8 тис. пільговиків на суму 12,9 млн гривень.

База ЄДАРП підтримується в актуальному стані, проводяться відповідні коригування довідників бази, інформації щодо пільговиків тощо.

В області проводиться підготовча робота для реалізації вимог  постанови, зокрема опрацьовується механізм надання пільг населенню у грошовій формі з 1 жовтня 2019 року (вносяться  дані до ЄДАРП номерів телефонів пільговиків, перевіряється актуальність довідників за різновидами  послуг).

За підсумками  наради взято на контроль питання щодо  укладання підприємствами – надавачами житлово-комунальних послуг договорів для проведення розрахунків по пільгах тощо.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями