Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У серпні порушники правил рибальства завдали збитків на понад сто тисяч гривень

10 вересня 2019 - 08:35

Запорізький рибоохоронний патруль продовжує виконання завдань з підвищення ефективності профілактичних заходів на водоймах області, а також вилучення з незаконного обігу водних біоресурсів та продукції  на маршрутах транспортування, в місцях зберігання і реалізації.

Протягом серпня державні інспектори здійснили 73 рибоохоронні рейди, в результаті яких викрито 148 порушень природоохоронного законодавства. Під час проведених оперативних заходів у зловмисників вилучено 317 кг незаконно добутих водних біоресурсів, 90 заборонених знарядь лову та п’ять транспортних засобів.

На основі комплексного аналізу рибоохоронної роботи розроблено план спільних заходів з іншими природоохоронними і силовими відомствами. З метою протидії незаконному промислу в оперативному режимі здійснюється обмін інформацією щодо оперативної обстановки на водоймах. У результаті проведених рибоохоронних заходів у серпні державні інспектори нарахували зловмисникам 113 000 грн збитків та наклали штрафів на понад 57 000 грн.

Нарівні з оперативно-профілактичними заходами щодо попередження браконьєрства на внутрішніх водоймах області працює оперативна група з попередження та виявлення явищ задухи риби на водоймах загального користування. Фахівці щоденно здійснюють моніторинг водних об’єктів на контрольних ділянках Каховського та Дніпровського водосховищ.

Фахівці Запорізького рибоохоронного патруля нагадують, що у режимі консультування громадян та фіксації звернень відносно ймовірних порушень природоохоронного законодавства у сфері водних біоресурсів у відомстві працює цілодобова «гаряча лінія» (067) 622-04-66.

Межі діяльності Запорізького рибоохоронного патруля охоплюють внутрішні водойми області, серед яких 28 водосховищ, 1178 ставків та 65 річок. Лише берегова лінія внутрішніх водойм простягається на кілька тисяч кілометрів. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер