Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі фахівці долучилися до напрацювання законодавчих змін щодо постраждалих від торгівлі людьми

10 вересня 2019 - 11:35

Міністерство соціальної політики України спільно з фахівцями з територій продовжують обговорювати зміни до проєкту Порядку встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми,. З цього приводу під головуванням заступника Мінсоцполітики України Наталії Федорович відбулася селекторна нарада.

У заході взяла участь директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Світлана Абдурахманова, посадовці, відповідальні за процедури встановлення цього статусу, представники громадської правозахисної організації «Егіда – Запоріжжя», яка здійснює заходи у сфері боротьби з торгівлею людьми.

Під час наради обговорювалося питання внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України «Порядок встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми». Особлива увага приділялась  урегулюванню спірних питань, що виникають під час захисту законних прав та інтересів громадян України, яких втягнено у незаконну діяльність з виготовлення та розповсюдження наркотичних речовин на території іноземних держав.

За підсумками наради були напрацьовані пропозиції щодо внесення змін до відповідного Порядку, які будуть у подальшому розглядатися на рівні зацікавлених центральних органів виконавчої влади.

Нагадаємо, протягом 2012-2019 років Міністерством соціальної політики України статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми, було встановлено 818 громадянам. У Запорізькій області статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми, було встановлено 12 особам.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров