Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі рятувальники приймають вітання з професійним святом

16 вересня 2019 - 12:25

З 2008 року в Україні відзначають День рятувальника. З нагоди прийдешнього свята в академічному музично-драматичному театрі ім. Магара відбулися урочистості.

Привітав запорізьких рятувальників та працівників Головного управління ДСНС, ветеранів служби цивільного захисту області голова облдержадміністрації Віталій Туринок.

– Зі святом вас, шановні рятувальники та ветерани цивільного захисту. На мій стіл щодня кладуть зведення з останніми надзвичайними подіями. Там описано, і як рятувальними справилися з поставленим завданням. Хотілось би, щоб ви відпрацьовували ці завдання під час тренувань, а надзвичайних подій було якомога менше. Пишаюсь тим, що саме в нашій області створена та функціонує така потужна водна служба порятунку. Вдячний кожному, хто сидить у цьому залі, і тим, хто в цю хвилину, незважаючи на свято, несе службу і виконує бойові завдання. Звичайно, ми як обласна влада зобов’язані підтримувати підрозділи ДСНС. Ця робота буде продовжена й надалі, – зазначив очільник регіону.

Віталій Туринок вручив відзнаки кращим представникам професії. За зразкове виконання службових обов’язків, мужність та відвагу, проявлені під час виконання робіт з ліквідації надзвичайних ситуацій, вагомий особистий внесок у подолання наслідків надзвичайних ситуацій та з нагоди Дня рятівника подяками голови Запорізької облдержадміністрації нагороджено начальника 7-ї державної пожежно-рятувальної частини Дмитра Колєсника, водія 9-ї державної пожежно-рятувальної частини Юрія Костроміна, начальника чергової зміни оперативно-координаційного відділу оперативно-координаційного центра Анатолія Храмова, головного фахівця відділу цивільного захисту Мелітопольського міськрайонного управління Олену Криворотько, водія-сапера відділення піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Юрія Шаламова, начальника відділу архіву і цивільного захисту Оріхівської райдержадміністрації Артема Вайла, провідного інспектора управління планування та з питань запобігання надзвичайних ситуацій і організаційної роботи Департаменту з питань цивільного захисту облдержадміністрації Михайла Вовну.

Зі сцени також пролунало привітання від голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій генерал-лейтенанта служби цивільного захисту Миколи Чечоткіна. Підбив підсумки восьми місяців діяльності начальник ГУ ДСНС у Запорізькій області генерал-майор служби цивільного захисту Олексій Лепський.

Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання пам'ять рятівників, які загинули під час виконання професійних обов’язків. Зокрема,  квіти зі сцени винесли та повезли до пам’ятника пожежним – чорнобильцям.

З нагоди Дня рятівника України творчі колективи та виконавці привітали присутніх святковим концертом.

Довідково.

Запорізька область – один із найбільших промислових регіонів України. В області функціонує 1186 потенційно небезпечних об'єктів, з яких 29 хімічно небезпечні, а також найбільша в Європі атомна електростанція. У зв'язку з цим Запорізька область характеризується високим рівнем ризиків виникнення надзвичайних ситуацій техногенного характеру.

З початку року рятувальниками області ліквідовано 6715 надзвичайних подій, на яких врятовано 1078 громадян, з них 61 дитина.

З початку року на території області зареєстровано 4557 пожеж.

В області створено одну із найбільш потужних рятувальних служб на водних об'єктах України. Запорізькі рятувальники забезпечили найвищий показник врятованих -  майже 50 % від усіх врятованих на воді в країні.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області