Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Розпочинається активна фаза підготовки до ювілейного всеукраїнського фестивалю «Покрова на Хортиці»

16 вересня 2019 - 16:02

Розпочалася підготовка заходів  Х Всеукраїнського козацького фестивалю «Покрова на Хортиці». З цього приводу під головуванням директора Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислава Мороко відбулася нарада.

Учасники наради визначили основні локації фестивалю та обговорили пропозиції, які дозволять створити непересічну святкову подію.

Генеральний директор Національного заповідника «Хортиця» Максим Остапенко повідомив про основні локації фестивалю. Директор-розпорядник Запорізького академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. В.Г.Магара Ірина Редько розповіла про підготовку прологу відкриття фестивалю за участю артистів театру. Завідувачка відділу обласного методичного центру культури і мистецтва Олена Златова повідомила про можливість запрошення на фестиваль танцюристів коледжу хореографічного мистецтва «Київська муніципальна академія танцю імені Сержа Лифаря». Генеральний директор Запорізької обласної філармонії  Ірина Конарева запропонувала у рамках фестивалю презентувати проєкт філармонії «Джаз. Фольк. Рок».

– Х Всеукраїнський козацький фестиваль «Покрова на Хортиці» вже став брендом Запорізького краю, і наше завдання, акцентуючи  увагу на козацькій тематиці заходу, – зробити його сучасним та креативним. Як і кожного року, гостями свята стануть представники козацьких громадських організацій, численні колективи,  виконавці, народні майстри з інших областей України, ветерани АТО-ООС,  воїни ЗСУ та Національної гвардії, – зазначив директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав  Мороко.

Розпочнеться захід урочистою літургією у Січовій церкві Покрови Пресвятої Богородиці. Від церкви заплановано провести ходу до основної локації – «Козацького кола» – за участю творчих хорових колективів, церковних хорів, учасників АТО-ООС.

На великій сцені «Козацького кола» відбудуться основні концертні програми фестивалю. У новому форматі запланована концертна програма фестивалю національних культур «Єдина родина». На території історико-культурного комплексу «Запорозька Січ» передбачено виступи фольк-гуртів та історичних реконструкторів.

На оглядовому майданчику Музею історії запорозького козацтва відбудеться традиційний український ярмарок з фудзоною та відповідним оздобленням торговельних місць. Заплановано показові виступі «лава на лаву» вихованців Всеукраїнської федерації «СПАС» та багато сюрпризів.

– Ми приступаємо до розробки сценарію дійства і обіцяємо зробити козацький фестиваль «Покрова на Хортиці» незабутнім для всіх його гостей, – підсумував Владислав Мороко.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів

Усиновлення дитини під час війни: що потрібно знати?

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл