Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У проєкті Стратегії регіонального розвитку області буде враховано результати громадського обговорення

16 вересня 2019 - 16:26

Сьогодні у рамках спільного засідання Керівного комітету та робочої групи з розробки проєкту Стратегії регіонального розвитку Запорізької області на період до 2027 року було презентовано результати громадського обговорення проєкту структури стратегічних цілей, місії та бачення розвитку регіону.

Спільне засідання відбулося під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Елли Слепян та за участю докторки економічних наук, заступниці директора Інституту регіональних досліджень ім. М.І. Долішнього НАН України Ірини Стронянської, групи радників з упровадження державної регіональної політики Програми «U-LEAD з Європою», представників Проєкту «Партнерство для розвитку міст» (ПРОМІС), структури ООН Жінки, громадських організацій та наукових установ.

– Сьогодні у нас чергове засідання Керівного комітету робочої групи з розробки проєкту Стратегії регіонального розвитку Запорізької області. Ми продовжуємо роботу над таким важливим для нашого регіону документом. Хочу нагадати, що на минулому засіданні ми розглядали цілі, завдання, місію і було вирішено доопрацювати документ, а також  провести широке громадське обговорення. Останні два місяці це громадське обговорення тривало і зараз Ірина Стронянська представить його результати, – зазначила Елла Слепян.

Заступниця директора Інституту регіональних досліджень ім. М.І. Долішнього НАН України Ірина Стронянська презентувала вибірку з проведеного дослідження.

- Проаналізувавши всі відповіді, ми можемо виокремити чотири головні проблеми, які турбують усіх без винятку  жителів. Це: низька якість та доступність медичних послуг, наявність питної води, екологічний стан довкілля та транспортна доступність.

Міжнародна програмна менеджерка Структури ООН Жінки Домініка Стояновська розповіла про впровадження гендерної складової в Стратегію регіонального розвитку. Зокрема, про міжнародні зобов’язання України щодо реалізації гендерної політики в країні.

За результатами активного обговорення члени Керівного комітету та робочої групи проголосували  за організацію роботи щодо мобілізації проєктних ідей до проєкту Плану заходів на 2021-2023 роки з реалізації Стратегії-2027.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії