Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі роботодавці створили 2 тисячі нових робочих місць для тимчасового працевлаштування громадян

19 вересня 2019 - 08:35

За повідомленням Запорізького обласного центру зайнятості, з початку поточного року центрами зайнятості області укладено 177 угод про організацію громадських робіт, у тому числі з 32 об’єднаними громадами. У їх рамках роботодавці створили 2 тисячі нових робочих місць. До участі у суспільно корисних роботах у цьому році вже залучено 9,3 тисячі громадян.

Запорізька обласна служба зайнятості багато років співпрацює з владою та роботодавцями в питаннях організації та проведення громадських та інших видів тимчасових робіт, які є важливими  як для населення, роботодавців, так і для громад загалом.

За участю безробітних успішно проводяться тимчасові роботи соціальної спрямованості, які дозволяють органам місцевої влади та самоврядування розв’язати першочергові соціальні проблеми. Люди, працюючи на тимчасових робочих місцях, мали змогу повернутися до продуктивної праці, отримувати заробіток. Для багатьох  така робота стала постійною.

Важливо, що в таких соціально значущих роботах брали участь більше тисячі молодих людей віком до 35 років. Учасники виконували роботи з благоустрою та озеленення території, зон відпочинку; допомагали населенню в оформленні субсидій; надавали допомогу сім'ям, члени яких загинули, постраждали чи є учасниками військових дій тощо.

Законодавчо громадські роботи є видом тимчасової зайнятості, при яких враховується робочий і страховий стаж, здійснюється оплата праці за фактично виконану роботу та зберігаються всі соціальні гарантії. Водночас безробітним продовжує виплачуватися допомога по безробіттю. Тож громадські роботи — це додатковий заробіток.

За станом на 17 вересня 2019 року база даних Запорізької області налічує 130 пропозицій для участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру, яка оновлюється щоденно. Серед актуальних на сьогодні пропозицій можна виділити такі: продавець продовольчих товарів, водій автотранспортних засобів, агент страховий, укладальник хлібобулочних виробів тощо. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць