Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віталій Туринок: «Перезавантаження системи влади відбуватиметься на всіх рівнях. Моя зона відповідальності – Запорізька область»

19 вересня 2019 - 12:07

Розпочалося пленарне засідання 31-ї позачергової сесії Запорізької обласної ради сьомого скликання. У  роботі сесії вперше взяв участь голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Туринок.

Посадовець звернувся до присутніх депутатів, керівників територій, правоохоронців, громадськості.

− Сьогодні в Україні відбуваються надважливі зміни. Необхідність цих змін диктує воля людей. Повне перезавантаження владної системи – вимога людей, яку сьогодні виконує Президент України Володимир Зеленський. Перезавантаження системи відбуватиметься на всіх рівнях. Моя зона відповідальності – Запорізька область. Маємо починати з себе. І хочу сказати одразу: не буде питань, які мене не стосуються, − наголосив Віталій Туринок.

Очільник регіону окреслив основні пріоритети обласної влади, на які буде спрямована увага найближчим часом. Зокрема, це виконання доручень Президента України:  ремонт дорожнього покриття греблі «ДніпроГЕС», відновлення будівництва довгобудів – мостів через р. Дніпро, будівництво та збереження доріг, розвиток острова Хортиця як туристичного центру. Не менш важливим, за словами Віталія Туринка, є старт та вдале проходження опалювального сезону

− І найголовніше. Це тотальна боротьба з корупцією та відкатами. Я вже звернувся з відкритим листом про боротьбу з цією заразою. І користуючись нагодою, звертаюся до всіх представників бізнесу – звертайтесь та повідомляйте про всі випадки примусу чи вимагання від вас «відкатів» з боку посадових осіб усіх рангів. Починаємо прямо зараз. Після попереднього ознайомлення з ситуацією і враховуючи дані правоохоронних органів,  я вирішив відсторонити від виконання обов’язків директора Департаменту екології та природних ресурсів Віталія Гордієнка та його заступника. Також ініціюю службове розслідування його діяльності, яка викликає дуже багато запитань у правоохоронців та громадськості. На черзі інші структури та їх «одіозні» керівники, − попередив Віталій Туринок.

Наостанок голова облдержадміністрації звернувся до депутатів із закликом до спільної роботи.  

− Спільна робота − це детальне вивчення кожної програми, кожної пропозиції, кожного об’єкта. Обговорення доцільності використання кожної копійки та обов’язковий тотальний контроль за використанням бюджетних коштів. До цієї роботи мають долучитися і народні депутати України від Запорізької області. Оцінку кожному з нас дадуть люди, − підсумував Віталій Туринок.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області