Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Форум «BUSINESS FORUM HACCP IN UKRAIN» продовжив роботу для освітян

19 вересня 2019 - 13:33

Другий день поспіль у Запорізькій області триває форум «BUSINESS FORUM HACCP IN UKRAIN». Нині він зібрав у облдержадміністрації керівників дошкільних закладів освіти, професійної (професійно-технічної) освіти та закладів загальної середньої освіти. Адже саме ці люди відповідають за організацію харчування у підпорядкованих закладах. Як організатор форуму в заході взяв участь голова громадської спілки «Асоціація з інтеграції HACCP» Владислав Веремеєнко та представники ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області.

Учасників форуму привітала директорка Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Озерова. Як наголосила посадовиця, дитяче харчування - це особливий напрямок і насамперед його безпечність залежить від якості харчових продуктів та технологій їх приготування.

− Законом України «Про основні принципи і вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» основну відповідальність за забезпечення безпеки продуктів харчування покладено на їх виробників. А з 20 вересня 2019 року зобов’язано всіх операторів ринку харчових продуктів запровадити на своїх потужностях постійно діючі процедури, засновані на принципах HACCP. Провідні промислові підприємства з виробництва харчових продуктів уже давно успішно працюють за цією системою. Експортери - сертифіковані за міжнародними стандартами, в основі яких перш за все є HACCP. Проте існує є немало суб’єктів малого та середнього бізнесу, які тільки розпочали роботу з упровадження передумов або принципів HACCP. Тож бізнес форум з HACCP проводиться задля надання роз’яснень та допомоги операторам ринку харчових продуктів щодо запровадження на своїх потужностях постійно діючої системи управління безпечністю харчових продуктів, − підкреслила Тетяна Озерова.

За її словами, огляд операторів ринку продукції харчування та аналіз ситуації щодо забезпечення їх безпечності свідчить, що оператори ринку потребують роз’яснення та допомоги у запровадженні та застосуванні принципів HACCP. Тому облдержадміністрацією було прийнято рішення запросити Асоціацію з інтеграції HACCP та провести у Запорізькій області бізнес-форум HACCP в Україні. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області