Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В обласному бюджеті розподілено видатки коштів на реалізацію соціально важливих заходів

19 вересня 2019 - 15:52

На сесії обласної ради сьогодні внесено зміни до обласного бюджету на 2019 рік та здійснено перерозподіл видатків обласного бюджету. З метою фінансування додаткових соціально важливих заходів та регіональних програм перерозподілено 28,2 млн грн.

За інформацією Департаменту фінансів облдержадміністрації, Департаменту охорони здоров’я спрямовується 18,3 млн грн, у тому числі: на перезарядку гамма-терапевтичного апарату новим джерелом іонізуючого випромінювання (9,3 млн грн); на придбання обладнання для Запорізької обласної клінічної лікарні (4,0 млн грн); додатково на закупівлю витратних матеріалів для лікування хворих на хронічну ниркову недостатність для Запорізької обласної клінічної лікарні (5,0 млн грн).

Департаменту соціального захисту населення спрямовано 9,9 млн грн. З них: 6,6 млн грн – на надання щорічної адресної грошової допомоги до Дня захисника  України (14 жовтня) особам з інвалідністю, учасникам бойових дій на  територіях проведення антитерористичної операції на сході України та членам сімей загиблих військовослужбовців; 2,6 млн грн – на надання щорічної разової грошової допомоги до Міжнародного дня громадян похилого віку особам, яким виповнилося 90 і більше років; 520 тис. грн – на надання членам сімей загиблих ветеранів війни, які брали участь у бойових діях на території інших держав та територіях проведення антитерористичної операції на сході України компенсації вартості житлово-комунальних послуг та щомісячної допомоги особам з інвалідністю внаслідок війни, статус яким встановлено за безпосередню участь у зоні проведення антитерористичної операції; 157,5 тис. грн – на оплату громадськими організаціями ветеранів і осіб з інвалідністю комунальних послуг, оренди приміщень та користування телефоном; 55,3 тис. грн – на надання адресної грошової допомоги (раз на рік) особам з інвалідністю і дітям з інвалідністю, які знаходяться на програмному гемодіалізі.

Крім цього, здійснено перерозподіл залишків коштів субвенції з державного бюджету на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров'я у сільській місцевості. Кошти в сумі 11,2 млн грн зменшено по головних розпорядниках коштів обласного бюджету (Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації та Департаменту капітального будівництва облдержадміністрації) та спрямовано територіям у рамках реалізації відповідних заходів Програми розвитку охорони здоров'я у Запорізькій області на 2018-2022 роки. У тому числі: Мелітопольському району (6,1 млн грн); Новобогданівська ОТГ (5,1 млн грн).

У проєкті рішення також збільшується обсяг доходної частини обласного бюджету за рахунок трансфертів з інших місцевих бюджетів для співфінансування виконання робіт по об’єктах у рамках реалізації регіональної програми «Питна вода» на суму 10,2 млн грн. З них: для співфінансування робіт з капітального ремонту системи водопостачання смт Чернігівка – 183,1 тис. грн (трансферт з бюджету Чернігівської ОТГ); для співфінансування реконструкції магістрального водогону Таврійського ЕЦВВ КП «Облводоканал» (упродовж автодороги м. Дніпрорудне – ПАТ «ЗЗРК») від насосної станції ІІІ підйому (с. Мала Білозерка) в бік автодороги Р37 Василівка – Енергодар (10 млн грн – трансферт з бюджету Василівського району).

Кошти цих субвенцій спрямовуються Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Диспетчерський центр «Укренерго» застосував графік аварійних відключень до кінця сьогоднішнього дня у Запорізькій області

Труднощі з оформленням пенсії та відновленням житла: Зінаїда Бойко відповіла за запити мешканців регіону

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ