Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі на International IT Forum 2019 уперше презентовано бренд Цифрової держави

27 вересня 2019 - 13:43

Сьогодні у Запоріжжі за підтримки Офісу Президента України відкрився International IT Forum 2019. Це офіційний захід міжнародного  рівня, який зібрав експертів, спікерів у сфері інновацій та IT, представників влади та бізнесу.

Участь в урочистому відкритті форуму взяв Віцепрем’єр-міністр України – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Саме в Запоріжжі він уперше презентував бренд Цифрової держави. За його словами, це дійсно історична подія, дуже важлива і для Запоріжжя, і для України.

 Як розповів Михайло Федоров, перед початком роботи над Цифровим брендом держави було проведено детальне дослідження та опитування. Виявилось, що державні послуги в українців асоціюються з агресією та стресом. Подолати це, зробити державний сервіс людяним, прозорим та зручним – головне завдання проєкту.

– Після довгого опрацювання ми вирішили, що потрібно прибрати чиновників з процесу надання послуг. Погодьтеся, коли звертаєшся за будь-якою послугою, одразу складається враження, що ти вже щось заборгував. Тому береш із собою гроші, щоб усе зробити швидше. А ще береш гроші, тому що просто не розумієш, що тобі кажуть. Далі постала проблема з електронним документообігом та оцифруванням усіх доступних документів. Плануємо за п’ять років повністю перевести всі документи в електронні, а у людей з’явиться можливість контролювати всі процеси, що відбуваються з їхніми даними. Цей процес стає відкритим, прозорим і доступним. Щоб поєднати все перераховане, ми вирішили створити єдиний портал державних послуг. Через п’ять років плануємо: якщо послуги немає онлайн – значить такої послуги немає взагалі, – підкреслив Віце-прем’єр-міністр.

Власник та засновник незалежної креативної компанії Fedoriv Андрій Федорів презентував також новий сервіс державних послуг «Держава і я» − «Дія». Це електронний портал та мобільний додаток, у якому будуть зосереджені всі послуги, які надає держава. Він має бути зручним, непомітним та людяним, переконані його автори.

У роботі International IT Forum 2019 взяв участь і голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Туринок.

– Я є головою Запорізької облдержадміністрації три тижні. Я людина з бізнесу і бути посадовцем для мене - справа нова. Коли йшов на посаду, я тільки мав уявлення, як працює система. У перший день усе було гарно. На другий день мій стіл вже не видно: всюди папки, папери, документи. А мої помічники тільки їх приносять, і мені справді було їх шкода. Чесно, так неможливо йти вперед. Це займає багато часу. Ми повинні думати про стратегію розвитку нашої країни, тому в мене великі сподівання, що завдяки цьому проєкту послуги надаватимуть зручно, швидко та відкрито. Це в свою чергу сприятиме подоланню корупції. Це зробить усю систему прозорою, до нас потягнуться інвестори і ми зможемо капіталізувати нашу країну. Особливо приємно, що цей проєкт стартує саме в нашому місті, – наголосив голова облдержадміністрації Віталій Туринок.

Варто зазначити, що у виставковій залі International IT Forum 2019 презентуються понад 50 компаній України та світу зі своїми розробками робототехніки, безпілотних технологій, штучного інтелекту, доповненої та віртуальної реальності, софтів для бізнесу, безпеки життя та майна тощо. Організатором International IT Forum 2019 виступає група компаній Global Genesis.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області