Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Проблемне питання надання ветеранам АТО земельних ділянок зрушило з місця

2 жовтня 2019 - 12:28

Минулого тижня відбулася зустріч голови облдержадміністрації Віталія Туринка з представниками ветеранських організацій міста Запоріжжя та області, волонтерських та громадських організацій, яка буда ініційована Консультативною радою учасників АТО та ОСС при облдержадміністрації. Під час зустрічі обговорювалось нагальне для ветеранів АТО питання отримання земельних ділянок у власність.  Ветерани окреслили проблеми у роботі Головного управління Держгеокадастру в Запорізькій області та озвучили низку питань щодо виділення земельних ділянок.

Сьогодні помічники голови облдержадміністрації зустрілися з керівництвом обласного Держгеокадастру разом з представниками Консультативної ради учасників АТО та ОСС та обласного центру допомоги учасникам АТО для вирішення наболілого питання. На зустріч були запрошені й учасники АТО, які пікетували роботу Держгеокадастру на початку тижня, проте вони на перемовини не з’явились.

− Голова облдержадміністрації провів зустріч з представниками ветеранського руху, де розглядалися актуальні проблеми та шляхи їх розв’язання. Зокрема, гальмується реалізація прав учасників АТО на отримання ними земельних ділянок. Питання не вирішується протягом кількох років. Проте це законне право ветеранів АТО, − відзначив під час зустрічі помічник голови облдержадміністрації Володимир Головешко.

Голова  Консультативної ради учасників АТО та ОСС при облдержадміністрації Андрій Хімічев наголосив, що протягом чотирьох років гальмувалася робота на всіх етапах щодо виділення земельних ділянок. Лише низький відсоток ветеранів отримали у власність паї. Також досить часто виявлялося, що земельні ділянки, які зарезервовані, вже були зайняті іншими людьми.

− На сьогодні Держгеокадастром проведено роботу по виявленню вільних земельних ділянок та тих, де вже закінчився договір оренди. Наразі існує можливість зарезервувати ці ділянки для подальшої передачі їх у власність учасникам АТО.  Держгеокадастр також провів певну роботу і тепер кожний наказ, що видає землевпорядний орган, буде знаходитись у вільному доступі для всіх охочих. За результатами зустрічі з представниками облдержадміністрації та учасниками АТО прийнято рішення визначити перелік земельних ділянок для їх резервування. Наразі у трьох районах області – Вільнянському, Мелітопольському та Якимівському – виявлено близько 200 га вільної землі. Це дасть можливість  забезпечити земельними ділянками близько 100 учасників АТО. Це ділянки, де закінчився договір оренди та є можливість включити їх до переліку, щоб задовольнити потреби ветеранів АТО, − наголосив в. о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області Петро Присяжнюк.

За попередніми даними, у Запорізькій області на отримання земельних ділянок очікують близько 10 тисяч учасників АТО.

− Нам вдалося почути нагальні проблеми та напрацювати шляхи їх розв’язання. Першочерговий крок – це зустріч у Держгеокадастрі. Сьогодні вже є перші результати роботи. При плідній співпраці облдержадміністрації, Держгеокадастру та учасників АТО ми зрушимо це питання з мертвої точки. Вже є розуміння того, що земельні ділянки будуть резервуватися для потреб ветеранів. Пріоритетом у роботі голови облдержадміністрації є  забезпечення реалізації всіх прав учасників АТО, а також взаємодія та допомога у вирішенні будь-яких питань, які стосуються прав учасників АТО, – підсумував результати зустрічі Володимир Головешко.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни