Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віталій Туринок: «Першочергове завдання – сформувати бюджет»

3 жовтня 2019 - 12:28

У роботі 32-ї чергової сесії Запорізької обласної ради взяв участь голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Туринок. Посадовець звернувся до присутніх депутатів, керівників територій, правоохоронців, громадськості та окреслив першочергові завдання для обласної влади.

– Сьогодні ми з вами починаємо працювати у звичайному режимі та приступаємо до вирішення поточних завдань.  Завдання перше −  формування бюджету. Починати потрібно з бюджету країни. Для цього маємо залучити всі наявні ресурси. Минулого тижня я зустрівся з народними депутатами України від Запорізької області. Ми обговорили питання, які потребують об’єднання зусиль усіх гілок влади. Перші результати роботи вже є. За підсумками засідання  Комітету інформаційної та гуманітарної політики Верховної Ради України та представників Кабінету міністрів прийнято рішення про внесення змін до проєкту Закону України «Про державний бюджет України на 2020 рік».  На фінансову підтримку розвитку національного заповідника «Хортиця» передбачено кошти в розмірі 30 млн грн. Наступна точка концентрації зусиль – фінансування будівництва мостів через р. Дніпро в Запоріжжі, – повідомив Віталій Туринок.

Голова облдержадміністрації також зазначив, що вважає не меншим пріоритетом роботу з АТОвцями.

– Це хлопці, інтереси яких я буду відстоювати особисто. Це завдяки їм у Запоріжжі мир, а ми продовжуємо працювати на своїх місцях. На минулому тижні ми зустрічалися з ними. Ми вже вирішуємо і будемо вирішувати проблеми, які позначили ветерани. Вчора відбулася зустріч у Держгеокадастрі за участю моїх представників та ветеранів АТО. Керівник установи особисто пообіцяв зарезервувати 200 гектарів землі під ділянки для АТОвців у місцях, які вони визначили. Буду тримати на контролі виконання цієї обіцянки. І в мене є зустрічна пропозиція для АТОвців. Переконаний, що в Запоріжжі має бути символічне місце ветеранів АТО. Там збиратимуться АТОвці, ветерани, містяни. Туди зможе прийти кожен, щоб віддати свій особистий борг цим хлопцям. Що це буде – пам’ятник, меморіал? Як це буде виглядати, вирішимо разом. Передбачити кошти для цього пропоную вже в бюджеті наступного року. Сподіваюсь на підтримку цього питання від депутатського корпусу, – наголосив голова ОДА Віталій Туринок.

Щодо зрушення з місця ремонту мостових переходів через р. Дніпро, то керівник області повідомив, що вже звернувся до Комітету з питань бюджету ВРУ та народних депутатів від Запорізької області з пропозицією передбачити в державному бюджеті на 2020 рік окремим рядком фінансування будівництва мостів через р. Дніпро на суму 3 млрд грн.

Після виступу очільник регіону Віталій Туринок традиційно  вручив відзнаки Президента України. Так, Указами Президента України орденом «За заслуги» ІІІ ступеня нагороджено головного інженера Запорізької обласної філармонії Валерія Вініковського; почесне звання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України» присвоєно: тренеру-викладачу з греко-римської боротьби дитячо-юнацької спортивної школи №6 м.Запоріжжя Лаврентію Майламяну, старшому тренерові дитячо-юнацької спортивної школи «Дизеліст» з вільної боротьби у м.Токмак Геннадію Кірпіньову; орденом княгині Ольги ІІІ ступеня нагороджено  полірувальницю цеху АТ «Мотор Січ» Тамару Романенко; почесне звання «Заслужений машинобудівник України»  присвоєно начальникові цеху АТ «Мотор Січ» Петру  Чумаченку.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей