Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Дізнайтеся про профілактику та лікування грипу та ГРВІ, не виходячи з дому

9 жовтня 2019 - 11:32

Комунікаційна команда Міністерства охорони здоров’я України запрошує на розмову з інфекціоністом, доктором медичних наук, професором, заслуженим лікарем України Ольгою Голубовською.

У прямому ефірі на facebook сторінці Міністерства лікар-інфекціоніст відповість на запитання, які стосуються профілактики та лікування гриппу й ГРВІ. 

Під час онлайн зустрічі можна дізнатися, як запобігти захворюванню та підготувати свій організм. Ольга Голубовська також розповість, чим ГРВІ відрізняється від грипу, як інфікуються люди та про найнебезпечніші види грипу (H1N1, H3N2).

Як повідомили у Міністерстві охорони здоров’я, запитання необхідно залишати на facebook сторінці, на які можна отримати відповіді 10 жовтня о 14.00. 

Разом з тим, у Міністерстві наголошують, що консультації щодо вашого стану здоров’я потрібно отримувати насамперед у сімейного лікаря, терапевта чи педіатра. Рубрика «Запитай у лікаря» на facebook – це додаткова можливість дізнатися у фахівців відповідь на те чи інше питання, що не може замінити візит і повноцінну індивідуальну консультацію у лікаря.

За інформацією Запорізького обласного лабораторного центру, щороку, починаючи з 40-го тижня, в області проводиться моніторинг щодо захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції та моніторинг за циркуляцією вірусів, які викликають ці захворювання.

На 40 тижні (30.09 по 06.10.2019) в області зареєстровано 7275 випадків гострих респіраторних інфекцій. Показник захворюваності склав 426,7 на 100 тисяч населення, що на 27,9% нижче порогового рівня. Епідпоріг становить 591,6.

Левова частка захворілих - 74,3% - діти до 17 років. Максимальний показник захворюваності зареєстровано серед дітей вікової групи 0-4 роки – 2345,5 на 100 тисяч.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя