Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

ПрАТ «Дніпроспецталь» відзначає річницю створення підприємства

10 жовтня 2019 - 17:04

ПрАТ «Дніпроспецталь» відзначає свій 87-й день народження. Урочисті заходи з цього приводу відбулись у будинку культури «Дніпроспецталь». Привітав зі святом дніпроспецсталівців заступник голови облдержадміністрації Андрій Антонов.

− ПрАТ «Дніпроспецсталь» − ключовий виробник сортової нержавіючої сталі на ринках СНД, а в Україні − беззаперечний лідер у цьому сегменті. За ці роки, якщо продивлятися історію підприємства, освоєно понад 25 технологій виплавки різних металів та поєднань. Підприємству є чим пишатися, але, безумовно, найбільше його багатство − це трудовий колектив, який нараховує понад 5 тисяч працівників. У цей святковий день вітаємо всіх працівників ПрАТ «Дніпроспецсталь» зі святом. Дякую вам за високий професіоналізм, наполегливість і старання, за відданість улюбленій справі і рідному підприємству. Бажаю вам натхнення, успіхів у роботі та нових ідей. Нехай усі ваші задуми втілюються у життя. Родинного затишку, міцного здоров‘я, добробуту вам та вашим сім`ям, − звернувся до присутніх Андрій Антонов.

Під час урочистостей присутні згадували історію заводу, яка веде відлік з 10 жовтня 1932 року. Тоді було здійснено першу плавку електросталі, що стало початком біографії заводу. Ще в довоєнний період він досягнув проєктної потужності. Проте в роки війни був майже повністю зруйнований,  а потім відбудований  практично як новий завод.

− Від щирого серця вітаю вас із нашим спільним святом – днем народження «Дніпроспецсталі». Вісімдесят сім років тому перший високоякісний метал дав електрометалургійний завод, який згодом перетворився на потужне, технологічне підприємство. Час довів, що будівництво нашого заводу відіграло значну роль для розвитку Запорізького краю та економіки всієї України. У нашого колективу є чимало досягнень, якими варто пишатися. Метал ДСС використовується у найбільш технологічних галузях виробництва – космічній, авіапромисловості, машинобудуванні, нафтопереробці та атомній енергетиці. І завдання сьогоднішнього покоління – не тільки зберегти, але й примножити здобутки Дніпроспецсталі, − привітав колектив голова правління ПрАТ «Дніпроспецсталь» Сергій Кійко.

Подяки облдержадміністрації отримали кращі працівники металургійного підприємства.

Для всіх присутніх урочисте свято завершилося святковим концертом.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя

Нагороди нацгвардійцям вручив Іван Федоров