Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці відзначили День захисника та річницю вигнання нацистських окупантів на «Переправі»

14 жовтня 2019 - 13:43

З нагоди Дня захисників України біля архітектурно-меморіального комплексу «Переправа» в Запоріжжі відбувся урочистий мітинг-реквієм, присвячений 76-й річниці вигнання нацистських окупантів. Учасників АТО та ветеранів вітали представники влади, підприємств, установ, військових частин, волонтерських та громадських організацій регіону.

– Велику ціну сплатив і сплачує українській народ за свою свободу та незалежність. Але саме цей незламний дух, відвага і мужність захисників рідної землі ніколи не згаснуть в людській пам’яті. Сьогодні ми вдячні за той подвиг нашим пращурам і нашим сучасникам. 14 жовтня тепер святкує не тільки Запоріжжя, а й вся Україна, як День захисника України. Для мене велика честь привітати ветеранів та сучасних захисників. Сьогодні я хочу привітати всіх: ветеранів Другої світової війни, ветеранів АТО, діючих військовослужбовців з цим святом і ще раз низько вклонитися всім нашим захисникам, всім, хто сьогодні боронить кордони країни. Я впевнений, що завдяки вам мир повернеться в нашу країну, і ми зможемо разом будувати і розвивати наш Запорізький край. Дорогі ветерани, військовослужбовці, бажаю вам козацького здоров’я, міцного і надійного тилу, мужності і незламної віри. Дякуємо, що сьогодні ми під мирним небом можемо зібратися на це свято, – відзначив у своєму виступі голова облдержадміністрації Віталій Туринок.

Аби нагадати учасникам урочистого мітингу про нелегкі часи та подвиг ветеранів за часів Другої світової війни, творчі колективи підготували тематичні виступи.

Ведучий наголосив, що за часи війни полягло понад 100 тисяч воїнів, захисників та визволителів Запорізького краю, понад 130 тисяч уродженців Запорізького краю не повернулись з війни, близько 70 тисяч мирних запоріжців були закатовані в концтаборах в період окупації, 160 тисяч юнаків та дівчат були насильно вивезені на каторжні роботи до Німеччини.

В пам’ять про загиблих за Запорізький край в далекому 1943 році учасники мітингу спустили у води Дніпра вінок пам’яті. Також учасники мітингу хвилиною мовчання вшанували пам’ять жертв Другої світової війни. Після чого запоріжці поклали квіти до меморіального комплексу «Переправа».



Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?