Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Рух по греблі Дніпровської ГЕС повністю відновлено після реконструкції дорожнього полотна

14 жовтня 2019 - 14:19

Сьогодні, 14 жовтня, голова облдержадміністрації Віталій Туринок перевірив виконання доручень Президента України Володимира Зеленського, що були надані під час робочої поїздки до Запоріжжя 18 липня 2019 року.

Зокрема, голова облдержадміністрації Віталій Туринок відвідав греблю Дніпровської ГЕС та ознайомився з планами будівництва мостових переходів через р. Дніпро.
У Запоріжжі після ремонту офіційно відкрили всі чотири смуги на дорозі через греблю ДніпроГЕС.

Ремонтні роботи на мостовому переїзді греблі проводилися протягом останніх двох місяців. На ремонт греблі було направлено близько 100 млн грн. На мостовому переїзді повністю замінили асфальтне покриття, виконані роботи по посиленню бетонних плит перекриття прогінних конструкцій 1932 року металевими листами, а також посилені балки близько деформаційного шва. Проте продовжена заборона щодо проїзду по греблі великовантажного транспорту. При цьому для міського транспорту, легкового, негабаритного транспорту гребля відкрита.
Як відзначив  генеральний директор ПАТ «Укргідроенерго» Ігор Сирота, при такій організації руху гребля відпрацює два роки. За цей час необхідно побудувати першу чергу мостових переходів.

Далі буде проходити технічна експертиза греблі, по якій можна буде зробити наступний проєкт реконструкції. Ці дослідження ляжуть в основу тендерної документації через два роки. Мета наступного ремонту греблі – продовжити термін її експлуатації на 50 років.
У свою чергу Віталій Туринок заявив, що бере на себе зобов'язання зрушити з мертвої точки питання будівництва мостових переходів через Дніпро.

–  Дніпровська ГЕС – це не лише гребля, це архітектурна пам’ятка, яку необхідно зберегти. Наразі для городян ніякої небезпеки немає, обмеження руху має лише великогабаритний транспорт. Через два роки на греблю чекає масштабна реконструкція. Я беру на себе зобов’язання зрушити з місця питання побудови мостових переходів через річку Дніпро та відновити Дніпровську ГЕС. На сьогодні проєкт будівництва мостових переходів через Дніпро коригується. Далі буде не менш важливий процес – вибір підрядної організації. За необхідності ми будемо залучати іноземних інвесторів, –  відзначив Віталій Туринок.

Щоб не допускати руху великовантажного транспорту через греблю, патрульна поліція буде нести цілодобове чергування. Весь вантажний транспорт перенаправлено на мости Преображенського.

Сьогодні ж з представниками міської влади та правоохоронних органів голова облдержадміністрації обговорив питання щодо боротьби з незаконним обігом наркотиків, алкоголю та нафтопродуктів. Наразі посилюється співпраця правоохоронців та влади з волонтерами та громадськістю щодо незаконного обігу наркотиків, особливо – серед молоді, діяльності «наливаєк» та незаконних АЗС. Про всі випадки порушення закону правоохоронці просять повідомляти телефоном «102».



Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств