Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Вільнянську відкрили пам’ятник герою АТО Юрію Дмитрієву

15 жовтня 2019 - 12:38

З нагоди Дня захисника України у м. Вільнянськ урочисто відкрито пам’ятний знак майору міліції Юрію Дмитрієву, який загинув від кулі російського снайпера під Пісками у липні 2015 року. Монумент встановили на початку вулиці, що названо іменем героя, поблизу школи-інтернату, над яким традиційно шефствують запорізькі правоохоронці.

Вшанувати видатного земляка прийшли представники влади, бойові побратими, співробітники Національної поліції та десятки городян.

До учасників мітингу звернулися заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Олександр Зубченко, голова райдержадміністрації Дмитро Іванов, голова райради Андрій Салякін, міська голова Наталія Мусієнко, керівник обласного осередку профспілки атестованих працівників МВС України Віктор Нестеренко, командир роти полку «Дніпро-1» Ілля (позовний «Шухевич»).

Юрій Іванович Дмитрієв все життя працював у міліції, був одним із кращих оперів району та начальником служби у справах неповнолітніх. Повернув з вулиці до нормального життя багато дітей із проблемних родин. У 2011 році Юрій Дмитрієв вийшов на пенсію. З початком російської агресії у червні 2014 року він добровольцем пішов до батальйону «Скіф», а згодом перевівся до «Дніпра-1», щоб бути на передньому краї боротьби із ворогом. Невдовзі після дня народження та повернення із відпустки герой отримав смертельне поранення та 31 липня 2015 року помер у лікарні ім. Мечнікова.

Обряд освячення меморіалу провів отець Олександр. Воїнів, які полягли за Україну, вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів.

Пам’ять Юрія Дмитрієва гідно увічнили у рідному місті. Вдячні вільнянці встановили меморіальні дошки на будинку, де він жив, райвідділі поліції та школі, де навчався захисник України.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі