Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Маршрутна мережа Запорізького регіону буде вдосконалена

16 жовтня 2019 - 13:20

Під керівництвом директорки Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Марини Барановської відбулась нарада з питань, пов’язаних з процедурою вивчення попиту населення на пасажирські перевезення в Запорізькій області.

За словами Марини Барановської, метою пасажирообстеження є забезпечення дотримання вимог чинного законодавства у сфері автотранспорту, вдосконалення маршрутної мережі області, структури рухомого складу, задоволення потреб населення в пасажирських перевезеннях громадським транспортом, підвищення рентабельності пасажирських перевезень автотранспортом загального користування. До цієї роботи будуть залучені  фахівці Запорізького національного університету «Запорізька політехніка», об’єднаних громад та  райдержадміністрацій.

На міжміських та приміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території Запорізької області, планується провести пасажирообстеження у період 25 – 31 жовтня цього року.

− Необхідність проведення пасажирообстеження обумовлена не лише вимогами законодавства, а й потребою охоплення транспортною мережею всіх населених пунктів області, визначення реального пасажиропотоку з урахуванням сезонності попиту населення на перевезення, а також необхідної кількості і класів автобусів за окремими маршрутами, що надалі забезпечить 100%-ве задоволення потреб усіх жителів Запорізької області в послугах з пасажироперевезень. Це необхідно для вдосконалення маршрутів, а також є можливість виявити недоліки існуючих маршрутів, − зазначила Марина Барановська.

Як відзначив декан транспортного факультету Національного університету «Запорізька політехніка» Олексій Кузькін, вивчення попиту населення на пасажирські перевезення буде проходити шляхом анкетування, також буде зроблено аналіз звернень громадян та представників транспортних підприємств, а також буде проводитись обстеження пасажиропотоку на приміських шляхах.

Під час наради складено план дій щодо вивчення попиту населення на транспортні перевезення, за результатами якого буде вдосконалено маршрутну мережу регіону.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»