Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області завершується підготовка об’єктів ЖКГ та соціальної сфери до опалювального сезону

16 жовтня 2019 - 15:07

Під час селекторної наради з питань житлово-комунального господарства підбито підсумки підготовки об’єктів ЖКГ та соціальної сфери області до опалювального сезону 2019/2020 років.

Усього на території області 988 об’єктів соціальної сфери та 6708 житлових будинків. Рівень підготовки за станом на 1 жовтня мав складати 100%.

За словами директора Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Віталія Литвиненка, території області відзвітували про стовідсоткову технічну готовність об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери області до опалювального сезону, але окремі проблемні питання на сьогодні залишаються не вирішеними.

В першу чергу це стосується відсутності підписаних представниками Інспекції Держенергонагляду актів готовності теплових господарств до опалювального сезону для певної кількості об’єктів соціальної сфери області.

Також, на сьогодні ТОВ «Тепло-Мелітополь» не отримано номінації на постачання природного газу. Втім, керівництво підприємства запевнило, що всі необхідні заходи вживаються, найближчим часом питання отримання номінацій буде вирішено та опалювальний сезон у м. Мелітополь розпочнеться в плановому режимі.

Окрему увагу під час селекторної наради було приділено питанню своєчасної повірки приладів обліку природного газу та облаштуванню комерційних вузлів обліку природного газу засобами дистанційної передачі даних, в першу чергу бюджетними установами області. Незважаючи на те, що облдержадміністрація неодноразово звертала увагу органів місцевого самоврядування на необхідність своєчасного виконання цих заходів, на сьогодні існує загроза обмеження або припинення постачання природного газу об’єктам соціальної сфери внаслідок невиконання цих вимог діючого законодавства.

По інших позиціях завдання з підготовки об’єктів теплопостачання до опалювального сезону виконано в повному обсязі. Підготовлено 988 км теплових мереж, 65 центральних теплових пунктів, завершені роботи із заміни теплових мереж.

За результатами розгляду питання підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери області до опалювального сезону керівникам територій доручено забезпечити, згідно з вимогами діючого законодавства, початок опалювального періоду 2019/2020 років, першочергово на об’єктах, для теплопостачання яких не використовується природний газ. Також це стосується закладів загальної середньої та дошкільної освіти, закладів охорони здоров’я та інших закладів соціальної сфери, обладнаних системами автономного опалення. Присутнім зауважено на необхідності тримати на постійному контролі питання отримання теплопостачальними підприємствами номінацій на постачання природного газу для недопущення припинення/обмеження газопостачання в опалювальний період 2019/2020 років.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя