Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі фахівці вивчають проєкти, що пропонується включити до Стратегії регіонального розвитку

16 жовтня 2019 - 15:40

Відбулось засідання тематичної робочої групи Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури з розробки проєкту Стратегії регіонального розвитку Запорізької області на період до 2027 року та плану заходів на 2021-2023 роки з її реалізації, яке провела директорка Департаменту Марина Барановська.

Учасники робочої підгрупи зібралися для ознайомлення з проєктами, які пропонується включити до Стратегії регіонального розвитку Запорізької області.

− У рамках роботи з розробки проєкту Стратегії регіонального розвитку Запорізької області до 2027 проведено збір ідей щодо проєктів регіонального розвитку до проєкту Плану заходів на 2021-2023 роки із реалізації цієї Стратегії. На сьогоднішнє засідання ми запросили розробників проєктів для їх презентації. Кращі проєктні ідеї будуть надані на узагальнення Департаменту економічного розвитку і торгівлі для подальшого включення до плану заходів з реалізації Стратегії-2027, − зазначила Марина Барановська.

Учасники засідання ознайомились з проєктами: «Створення в Розівському районі Запорізької області енергосервісної компанії «ЕСКО», «Розробка та серійне виробництво турбореактивного двоконтурного двигуна (ТРДД) АИ-28 для перспективних модифікацій літаків», «Виставковий центр «Мелітополь-Експо» на базі індустріального парку «Мелітополь», «Індустріальний парк «Мелітополь» як інструмент розвитку регіональної економіки», «Створення умов для безпечного, комфортного і оптимального транзитного та внутрішнього  переміщення автомобільного транспорту по території м. Мелітополя Запорізької області», «Організація комплексу з вирощування та переробки енергетичних культур на території Чкаловської ОТГ Веселівського району Запорізької області», «Будівництво біодизельного заводу на території Токмацького району Запорізької області», «Забезпечення регулярного, систематичного автобусного сполучення між населеними пунктами Воздвижівської ОТГ», «Налагодження транспортного сполучення між населеними пунктами Воздвижівської ОТГ», «Реконструкція, нове будівництво аеродромного комплексу КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» на вул. Блакитна, 4 у Шевченківському районі, м. Запоріжжя», «Реконструкція площі Запорізької в м. Запоріжжі», «Реконструкція автодороги по Прибережній магістралі від вул. Глісерної до автомобільного мосту через р. Мокра Московка в м. Запоріжжя», «Реконструкція дорожньої розв’язки площі Запорізької в м. Запоріжжя (улаштування дорожніх смуг руху та благоустрій території)», «Реконструкція транспортної розв’язки на виїзді з першого мосту Преображенського на о. Хортиця м. Запоріжжя (улаштування перехідно-швидкісної смуги)», «Капітальний ремонт ділянки дороги по вул. Прибережної магістралі від річки Мокра Московка та по вул. Автозаводській до пересічення вул. Автозаводської та вул. Новокузнецької з транспортною розв’язкою (по типу «кільце») в місті Запоріжжі», «Капітальний ремонт шляхопроводу №2 по вул. Калібровій в м. Запоріжжя», «Реконструкція шляхопроводу №39 по пр. Соборний (район вул. 12 Квітня в м. Запоріжжі», «Капітальний ремонт дорожньо-транспортної мережі по території Оріхівської міської об’єднаної територіальної громади», «Підтримка функціонування регіонального кластеру «Інжиніринг. Автоматизація. Машинобудування. Металургія.» з метою розвитку сектору промислового хай-тек та популяризації технологій 4.0», «Капітальний ремонт центральних вулиць міста Енергодар Запорізької області». 

Робота з розробки Стратегії регіонального розвитку Запорізької області на період до 2027 року та плану заходів на 2021-2023 роки з її реалізації триває.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність