Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Українські та іноземні підприємці відкрито дискутують про роль інновацій у бізнесі у рамках «InCo Forum-2019»

17 жовтня 2019 - 12:20

Вже вчетверте Запоріжжя приймає масштабний Міжнародний форум інновацій та кооперації «InCo Forum-2019». Цього року у форумі бере участь близько п’яти тисяч учасників з України та країн світу.

«InCo Forum-2019» вчора стартував у виставковому центрі «Козак-Палац» спеціалізованою виставкою «Будівництво та енергозбереження», експозицією інновацій від промислових, консалтингових, будівельних компаній України.

Сьогодні відбулось урочисте відкриття дискусійного дня. Привітав українських та іноземних підприємців голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Туринок.

– Наша область дуже потужна. Ми маємо усі можливості примати інвесторів та реалізувати їхні проєкти. Ми маємо достатній досвід. Водночас, існують і певні проблемні питання, де просто необхідний досвід іноземних інвесторів. Як ви знаєте, у політиці я людина нова, а бізнесом я займаюсь усе життя. Зараз ми, як влада, повинні усіх поставити у рівні умови. Має бути рівна та справедлива конкуренція. Усе має здійснюватись у рамках закону і без вибіркових умов. Саме це і повинні бачити іноземні партнери. Раніше у бізнесменів була така приказка: ви нам не допомагайте, краще не заважайте. Саме це ми змінюємо. Влада не заважатиме, влада створює такі умови, щоб підприємці розвивали бізнес з легкістю. Мені приємно бути тут та вітати стількох гостей. З кожним роком форум трансформується, стає більшим і стає цікавим для більшої кількості українських та іноземних підприємств. Під час дискусії хочеться почути справжні думки людей: що турбує, чи заважає бізнесу та інвесторам, – зауважив Віталій Туринок.

Посадовець зазначив, що в Запорізькій області представлені багато компаній альтернативної енергетики. Це: ТОВ «Вінд Пауер» ДТЕК, ТОВ «Юрокейп Юкрейн І», ТОВ «Токмак Солар Енерджи». У цьому році стартує новий проєкт будівництва вітропарку Zophia у Якимівському районі.

Основною темою форуму цього року обрано інновації. Адже саме інновації – це фактор конкурентоспроможності бізнесу, ефективного розвитку територій і державного управління. До дискусії запрошені представники ділової, наукової, політичної, адміністративної спільноти.

На учасників «InCo Forum-2019» чекають лекції у рамках трьох тематичних дискусій: інновації в промисловості: від ідеї до впровадження, а також  «промисловий безвіз» для українського експорту до ЄС; смарт-технології в управлінні підприємствами та територіями; майбутнє держави – за розвитком IT-технологій.

Пленарна частина розпочалась дискусією про стратегічне бачення розвитку області.  Як зазначив перший віцепрезидент, генеральний секретар Торгово-промислової палати України Михайло Непран, бажання обласної адміністрації надавати допомогу та підтримку місцевому бізнесу є дуже важливим.

– Я завжди кажу, що на Хрещатику не ловлять морську рибу, а у Києві не ллють метал. Треба їхати в регіони та питати, чим живуть люди. Як ми можемо допомогти. Звичайно, місцева влада як ніхто знає стан реальних справ у своєму регіоні. І саме такий дискусійний формат форуму і сприяє налагодженню комунікації та взаєморозуміння, – наголосив Михайло Непран.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку